Giresun'da Çilek Yetiştiriciliğine Proje Desteği

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen ve Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen 'Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi' kapsamında yüksek rakımlı yörelerde çilek yetiştiriciliğini geliştirme çalışmaları yapılmaktadır:

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen ve  Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen "Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi" kapsamında yüksek rakımlı yörelerde çilek yetiştiriciliğini geliştirme çalışmaları yapılmaktadır:

"Çilek, dünyada ve ülkemizde üzümsü meyveler içerisinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Bunda en büyük etken değişik iklim ve toprak koşullarında ekonomik olarak yetiştirilmesi olmuştur. Ayrıca çilek, pazarda taze meyvenin az olduğu dönemlerde olgunlaşması nedeniyle iyi bir pazar avantajı sağlar. Taze olarak tüketilmesinin yanında işlenerek tüketilebilen, vitamin ve mineral maddelerce zengin bir meyvedir.

Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP) kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce 2018 yılı içerisinde; yüksek rakımlı ilçelerimizde çilek bahçesi tesisi kurmak için gerekli olan sertifikalı çilek fidesi, sulama sistemi, gübreleme tankı ve malç naylonu alımları yapılmıştır.Giderlerin yüzde 80'i proje bütçesinden, yüzde 20'side çiftçi katkı paylarından karşılanmıştır. Teknik elemanlarımız gözetiminde 5 dekar kapama çilek bahçesi tesis edilmiş olup, ilk yılda 20-25 ton civarında çilek hasat edilmesi ve önümüzdeki yıllarda yüksek rakımlı yörelerimizde üretimin yaygınlaştırılması planlanmaktadır."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN