Giresun'da Beklenen Şiddetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre Giresun'da Salı günü çok kuvvetli ve şiddetli yağış bekleniyor. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Beklenen Hadise : Gökgürültülü Sağanak Yağış Beklendiği Yer : Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre Doğu Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 27.07.2021 Salı günü sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak, Giresun ile Trabzon'un batısında çok kuvvetli ve şiddetli (50–100 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir.

PAYLAŞ

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre Giresun’da Salı günü çok kuvvetli ve şiddetli yağış bekleniyor. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Beklenen Hadise : Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer : Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; 27.07.2021 Salı günü sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak, Giresun ile Trabzon’un batısında çok kuvvetli ve şiddetli (50–100 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir.

Yağışların Çarşamba günü ilk saatlerde etkisini azaltması bekleniyor.

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı : 27.07.2021 08:00-28.07.2021 03:00

Hadisenin Şiddeti : Aşırı Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler : Ani Sel - Su Baskını - Heyelan - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar

Alınabilir TedbirlerUyarı Yapan Merkez : Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi

Yağış Şiddeti Sınıflandırması

Hafif Yağış : 1-5 kg/m²

Orta Kuvvette Yağış : 6-20 kg/m²

Kuvvetli Yağış : 21-50 kg/m²

Çok Kuvvetli Yağış : 51-75 kg/m²

Şiddetli Yağış : 76-100 kg/m²

Aşırı yağış : 100 kg/m² üzeri

Not: 12 Saatlik periyotta miktara bağlı değerlendirme yapılmış ve bölgeler arası topografik farklılıklar dikkate alınmadan sınıflandırılmıştır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN