Giresun'da 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 103'üncü yıldönümü ve '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' Giresun'da coşkuyla kutlandı.

PAYLAŞ

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103’üncü yıldönümü ve “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Giresun’da coşkuyla kutlandı.

Giresun’da ki kutlamalar; 19 Mayıs Perşembe günü saat 10.00´da Valilik önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Valilik önündeki tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona erdi.

Kutlama programına göre Giresun Valiliği önünde ki törenin ardından Atatürk Meydanı’na kadar gerçekleştirilecek olan “Gençlik Yürüyüşü” hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

Atatürk Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan etkinlikler hava muhalefeti nedeniyle 19 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Buradaki kutlamalar; Vali Enver Ünlü’nün etkinlik alanına teşrifi ederek salondakileri selamlaması ve bayramlarını tebrik etmesiyle başladı.

Gençlik adına konuşma, Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün halkoyunları gösterisi, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar, Gençlik Haftası etkinliklerinde dereceye girenlere ödüllerin takdimi, Gençlik Pastası’nın hep birlikte kesilmesi, Giresun Üniversitesi halkoyunları gösterisi, Giresun Spor Lisesinin Gençlik Haftası Gösterisi, Gençlik Haftası Spor ve Geleneksel Sokak Oyunları gösterileri ile devam eden program, Giresun Güzel Sanatlar Lisesi’nin Gençlik Haftası Konseri ile sona erdi.

19 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen anma etkinlikleri ve kutlama törenine; Vali Enver Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Soycan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, İl Protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  Vali Vali Enver Ünlü, #BuBayramSenin başlık etiketiyle yaptığı paylaşımda “Asra sığmayan gün! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programında 103 yıllık coşkumuzu, heyecanımızı sevgili gençlerimizle ve değerli hemşehrilerimizle paylaştık. Müreffeh yarınlarımızın teminatı olan sevgili öğrencilerimizin hazırlamış olduğu birbirinden güzel gösterileri büyük bir keyifle izledik. 19 Mayıs'ın sevinç ve gururunu derinden hisseden; köklerine, tarihine, milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı gençlerimizi tebrik ediyorum.  Aynı ruh, aynı inanç ve aynı coşkuyla; Nice 103 yıllara! Bu Bayram Senin!” ifadelerini kullandı.  !
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN