Giresun'da 72 Bin 990 Öğrenci Eğitim Görecek

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Vali  Harun Sarıfakıoğulları, 19 Eylül İlkokulunda düzenlenen 2019–2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış törenine katıldı.

2019–2020 Eğitim öğretim yılında il genelinde; 376 okulda, 5 bin 762 öğretmen ve örgün eğitimde 68 bin 199 öğrenci için ilk ders zili çaldı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında, ilimiz merkez 19 Eylül İlkokulunda 9 Eylül Pazartesi günü saat 10:00’da tören düzenlendi.

Vali Sarıfakıoğulları, İlimiz Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Daire Başkanı  Bekir Şirin’in katıldığı tören; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk’un mesajı okunmasıyla devam eden törende,  öğrenciler tarafından şiirler ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

Törende bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “ Anne, baba ebeveyn olarak yeni bir heyecana başlıyoruz. Velilerimize eğitim öğretimin en temel parçalarından biri. Veli en az öğretmen, öğrenci kadar kıymetli, değerli bir yapı taşıdır. Eğer ki çocuklarımıza yeterli zaman ayırır, onların gelişimini öğretmenlerimizle, okul idaremizle beraber yönlendirirsek, yapılandırırsak o zaman çok daha başarılı olacağız. Öğrencilerimizi nasıl ilk gün ellerinden tutarak heyecanla okula getiriyorsak bu heyecanı eğitim öğretim süreci içerisinde devamını arzu ediyoruz. Bilindiği üzere İlimiz 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde liselere giriş sınavında Türkiye üçüncüsü oldu. Bu yöneticilerimizden, öğretmenlerimize, okul idaremize velilerimizden öğrencilerimize kadar uzanan bir uyumlu bir ekip çalışmasının bir neticesiydi. Bu ekip çalışmasının 2019-2020 eğitim öğretim yılında devamını arzu ediyorum. Bizim yerimiz üçüncülük değil daha üst sıralar olmalı. Bunun bilincindeyiz. Yaklaşık derslik başına 17 küsur öğrenci sayımız var. Yine çok nitelikli öğretmenlerimiz ve kendini vakfeden idarecilerimiz var. Bu nedenle bu noktada hedefimiz en az bir üst sıra olmalı. Keza üniversite sınavlarında da ilimizin bir önceki yıla ve daha önceki yıllara göre elde ettiği başarı azımsanacak bir başarı değil. Bütün emek veren arkadaşlarımı kutluyorum. Üniversite sınavında da amacımız ilimizi daha üst sıralara taşımak. Elbette başarılı, yaşama hayata damga vuran öğrenciler istiyoruz. Bütün bunlar kadar analitik düşünen kişisel olduğu kadar ekip ruhu içinde de başarılı çalışmalara imza atabilen, bütün bunlar kadar kadim milletimizin köklerini iliklerine kadar hisseden, Allah, vatan, millet, bayrak sevgisiyle donanmış evlatlar arzu ediyoruz. Eminim ki onu yetiştirecek irade güç eğitim camiamızda ziyadesiyle mevcut.

Bunun dışında ne yazık ki her yıl 6 binden fazla insanımızı trafik teröründe kaybediyoruz. Arzumuz, dileğimiz çocuklarımızın trafik kültürünü özümsemesi. Bilindiği üzere bu yıl yaya öncelikli trafik yılı. O nedenle okul girişleri başta olmak üzere, çocuklarımızın gençlerimizin yoğun olarak kullandığı ana arterleri, başta yaya geçitleri olmak üzere okul sorumlusu öğrenciler ve trafik polislerimizle güçlendirdik. Asayiş birimlerimizde yine aynı noktada çalışmalarını yoğunlaştırdı. Buradaki temel hedef trafik kültürünü çocuklarımızdan vatandaşlarımıza, bütün insanlarımıza yaymak geliştirmek ve trafik teröründe vatandaşımızın heba olmaması için gayret içerisinde olmak. Bu noktada hepinizin bizlere destek vereceğine eminim. İlin Valisi olarak bütün trafik ışıklarında duruyorum. Yine yaya öncelikli trafik uygulamasıyla ilgili kurallara uyulması noktasında personelimi ikaz ediyorum. Hepimiz lütfen bu konuda duyarlılık gösterelim. Yine hak ve yükümlülüklerini bilen gençler yetişsin arzu ediyoruz. Çağdaş dünyanın gereklerini bilen ve uygulayan gençler arzusundayız. 2019-2020 yılında da çok önemli mesafeler kat edeceğimizden eminim.

Eğitim alt yapısının iyileştirilmesi noktasında mahalli idaremizin, belediyemizin çok desteklerini gördük, görüyoruz. Başta eğitim yuvalarımızın çevresi, metruk yapıların yıkılması olmak üzere belediyelerimizle ekip ruhu içerisinde çalışmalarımız var. Çocuklarımıza sağlıklı bir okul çevresi alt yapısı çalışmalarımız arzu ediyorum ki meyvelerini üniversite sınavlarında da verecek. Üst sıralara yükseleceğiz. 2019-2020 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyor, öğretmen ve sevgili öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Sarıfakıoğulları ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilere ders kitaplarını dağıtarak, bir süre sohbet etti.

2019-2020 Eğitim öğretim yılında İlimiz genelinde Okulöncesi Eğitimde 7 bin 651, İlkokullarda 18 bin 767, Ortaokullarda 20 bin 755 öğrenci,  Ortaöğretim kurumlarımızda ise 21 bin 026 öğrenci olmak üzere toplam da Örgün Eğitimde 68 bin 199 öğrenci eğitim-öğretim görecek.

Ayrıca; Açık Öğretim Ortaokulunda 445, Açık Öğretim Lisesinde 4 bin 346 öğrenci olmak üzere toplam 4 bin 791 Açık Öğretim Öğrencisi ile birlikte ilimiz genelinde toplam öğrenci sayısının 72 bin 990 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.

9 Eylül Pazartesi günü başlayan 2019-2020 eğitim-öğretim yılı birinci dönemi 17 Ocak 2020 Cuma günü sona erecek. 

Birinci dönem ara tatili 18-22 Kasım 2019'da, yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020'de yapılacak. 

3 Şubat 2020 Pazartesi başlayacak İkinci dönem 6-10 Nisan 2020'de yapılacak ara tatilin ardından 19 Haziran 2020 Cuma tamamlanacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN