Giresun 112 Eğitim Ölçme ve Değerlendirme Yarışması

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Program her yıl Giresun 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Birimi tarafından hazırlanmaktadır.

İlimizde 112 çalışanlarına yönelik verilen “ Temel Modül Eğitimi, Travma Resüsitasyon Kursu, Erişkinde İleri Yaşam Desteği ve Çocukta İleri Yaşam Desteği Eğitimleri” nin ölçme ve değerlendirmesinin yarışma formatında yapıldığı bir organizasyon olup, program yılda bir kez yapılmaktadır. Giresun İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı olarak görev yapan ekiplerimizin o yılki eğitim seviyelerini ölçmeyi sağlamanın yanında, personelin mesleki motivasyonunu da arttırmayı hedeflemektedir. 

Program toplamda dört etaptan oluşmaktadır. Her etabın kendi içinde birinci, ikinci ve üçüncüsünü belirlenmekte ve son olarak da genel klasmanda birinci, ikinci ve üçüncüler belirlenerek kupa, madalya ve plaketler verilmektedir.

Bu yılki etkinliğe yarışmacı olarak Giresun 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı 20 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna bağlı 71 ATT, Paramedik ve Sağık Personeli katılmıştır. Yarışmaya 17 Hakem, 13 Gözetmen, 17 Mihmander ve Misafirler katılmıştır. Program dahilinde her yıl bir de söyleşi düzenlenmektedir. Geçen yıl ilimiz hastanelerinin acil servis sorumlu hekimlerinin yaptığı söyleşi İl Ambulans Servisi Başhekimimiz Dr. Mesut Özdemir moderatörlüğünde gerçekleştirilmiş, bu yıl ise Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. İsmail Cem Feridunoğlu tarafından gerçekleştirilmiştir. Feridunoğlu “Sosyal İletişim Konusunda” bilgilendirme yapmış, söyleşiye katılanların merak ettikleri sorularını cevaplamıştır.

Programa her yıl Üniversitelerin ilgili bölümleri ve bölge illerimizin eğitmenleri de davet edilmektedir. Bu yıl davet edilen Giresun Üniversitesi SMYO öğretim görevlileri ile Artvin, Gümüşhane ve Ordu illerinden eğitmenler etkinliğimize katılmışlardır.  Programın bazı etaplarında Giresun Üniversitesi SMYO öğrencileri de canlı manken olarak katılarak destek olmaktadır.

Ödüllerin dağıtımına İl Sağlık Müdürümüz Opr. Dr. Hasan H. Arslantürk, İl Halk Sağlığı Başkanımız Dr. Ünal Özek, İl Ambulans Servisi Başhekimimiz Dr. Mesut Özdemir ile Dr. Ali Menekşe Göğüs Hastalıkları Başhekim Yardımcısı Dr. Derya Kılıçer de katılmıştır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN