Gaz Yangınlarına Müdahale

PAYLAŞ

Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelleri gerçekleştirdiği eğitim çalışmaları ve tatbikatlar ile her geçen gün kendisini geliştiriyor.

Yangın söndürme ekipmanlarıyla yapılan tatbikatların yanı sıra, kurtarma tatbikatı gibi eğitim çalışmalarına ilave olarak teknik kurtarma çalışması da yapılıyor. Yapılan eğitim çalışmasında görevli personel teknik kurtarma ile ilgili teknik bilgiler edinirken ayrıca pratik yaparak da kendini geliştiriyor. Her zaman her türlü olaylara karşı hazırlıklı olan itfaiye ekipleri yaptıkları teorik ve pratik çalışmalar ile kendilerini yeniliyor.

Bu kapsamda Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline gaz yangınlarını söndürme konusunu içeren eğitim verildi.

Konya İtfaiyesi Yüksek Açı Kurtarma Eğitmeni İbrahim Navruz tarafından verilen eğitime tüm personel katıldı. İki gün devam eden eğitimde ilk gün teorik ikinci gün ise uygulama eğitimi verildi. Eğitimlerde gaz yangınlarında söndürme ve müdahale yöntemleri, etkili söndürme, güvenlik alma, yangına yaklaşma gibi konular tüm detaylarıyla anlatıldı.

Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürü Tahsin Avcı: “ Giresun İtfaiyesi 7-24 göreve hazır olmakla birlikte eğitimlerimiz de devam ediyor. Bu kapsamda İtfaiye personelimizin hem fiziki yeterliliğini tespit edebilmek hem de kurtarma alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirmek amaçlı Konya İtfaiyesi Daire Başkanlığının kurtarma eğitimcilerini ekiplerimize eğitim vermeleri için Giresun’a davet ettik. Onlarda bizi kırmayıp geldiler ve bizlere destek oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum“ dedi.

Semineri veren eğitmen İbrahim Navruz ise: “Giresun bölgenin güzel şehirlerinden bir tanesi. Deniziyle yeşiliyle gerçekten çok farklı. Bu güzel şehri oldukça beğendik. Eğitim ise çok verimli geçti. İtfaiye personelinin eğitime katılımı ve ilgisi çok iyiydi. “ dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN