Fiskobirlik'e Verilecek 10 Bin Ton Fındık Neden Gecikiyor ?

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından teminat karşılığı FİSKOBİRLİK’e verilecek olan 10 bin kabuklu fındığın akıbetini sordu. Karan yaptığı açıklamada, 10 bin ton kabuklu fındığın daha fazla geciktirilmeden FİSKOBİRLİK’e verilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimatın üzerinden 1.5 ay geçtiğini hatırlatan Karan, sürecin uzamasına veya uzatılmasına bir anlam ve mana veremediklerini ifade etti.

10 bin ton kabuklu fındığın FİSKOBİRLİK için büyük önem arz ettiğini belirten Karan, “FİSKOBİRLİK’te, TMO da bizim. Her iki kurumda fındık ve fındık üreticisi için önemlidir. Bu iki kurum arasında sağlanacak olan ortak çalışma, fındık ve fındık üreticisinin lehine olacaktır. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FİSKOBİRLİK’e sahip çıkmak adına TMO tarafından birliğe teminat karşılığı 10 bin ton kabuklu fındık verileceğini açıklamıştı. Ancak bu açıklamanın üzerinden 1.5 ay gibi bir süre geçmesine rağmen bu talimat halen yerine getirilmesi. Edindiğimiz bilgilere göre FİSKOBİRLİK yetkilileriyle TMO yetkilileri arasında teminat konusunda halen bir mutabakat sağlanmış değil. Bu mutabakatın gecikmesi her iki kurumun aleyhine, 10 bin ton kabuklu fındığın FİSKOBİRLİK’e verilmemesini isteyen kesimin ise lehine işlemektedir” dedi.

Karan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatının ardından karara dolaylı yoldan itiraz ederek, TMO’dan aynı şartlarda kendilerine de fındık verilmesini isteyenler olduğunu da hatırlatarak, “Yoksa bu şahıs ve kurumlar TMO tarafından FİSKOBİRLİK’e verilecek olan fındığı engellemeye mi çalışıyor? Böyle bir şeyin söz konusu dahi olmasını düşünmek dahi istemeyiz. Ancak böyle bir düşünce ve girişim de varsa da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatının üzerine söz söylemeye ve engel olmaya kalkışanlarda varsa kim olursa olsun karşılarında olacağımızı açık ve net olarak belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN