Fırıncılar Haftada Bir Gün Kapalı Olacak

PAYLAŞ

Piraziz belediyesi tarafından yapılan açıklamada; İlçemiz fırıncı esnaflarının 05/11/2020 tarihli Belediyemize vermiş oldukları ilgili dilekçede, haftada bir gün ( Pazar günü) fırınların kapalı tutulması talep edilmektedir.  
Belediyemiz Encümeninin yaptığı görüşmede ''394 Sayılı Hafta Tatili Kanununa göre Hafta Tatili Ruhsatına tabi iş yerlerine Hafta Tatil Ruhsatı Tanzim edilmektedir. '' denilmektedir. 
Bu nedenle, Fırında çalışan işcilerin de yaşama haklarının olduğu, sosyal aktivitelerden yararlanmaları ve ailelerine zaman ayırmaları gerektiği, haftada bir gün dinlenme ve istirahat haklarının olduğu değerlendirilerek, pandemi vs. gibi durumlarda alınacak Hıfzıssıhha Kararları hariç olmak üzere, 01.01.2021 tarihinden itibaren haftada bir gün ( Pazar günü)  İlçemizde faaliyette bulunan tüm ekmek fırınlarının kapalı olmasına ayrıca Ramazan ayı ve yöremizin hasat mevsimi olan Ağustos ayı istisna olmak şartıyla bir ay süreyle tüm  fırınların izin gününde de açık bulundurulmasına encümenimizce oy birliği ile karar verilmiştir.ifadelerine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN