Fındık'ta Önemli Gelişme

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından FİSKOBİRLİK’e verilmeye başlanılan 10 bin ton kabuklu fındıktan dolayı teşekkür etti. Karan yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a fındık üreticilerine bugüne kadar sağladığı desteklerden dolayı minnettar olduklarını bildirdi. 
Karan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fındık baronlarına karşı her zaman üreticinin yanında yer aldığını ve üreticinin korunması adına gerekli destekleri sağladığını ifade etti. 
Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla TMO tarafından FİSKOBİRLİK’e 10 bin ton kabuklu fındık aktarılmaya başlanıldığını hatırlatan Karan, bu 10 bin ton fındığın sektörde FİSKOBİRLİK’in elini güçlendirdiğini kaydetti.
“Piyasada güçlü ve etkin bir FİSKOBİRLİK demek, güçlü üretici demektir” diyen Karan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda TMO tarafından FİSKOBİRLİK’e 10 bin ton kabuklu fındık aktarılmaya başlanmasının ardından, birlik tarafından yüzde 30 büyüme açıklandı ve kurum bünyesinde 60 kişiye daha istihdam sağlandı. TMO stoklarında bulunan fındıkların FİSKOBİRLİK aracılığıyla işlenerek piyasa arz edilmesi hem bu kurum sektörde söz sahibi haline getirecek hem de piyasanın korunmasını sağlanacaktır. Bundan sonraki süreçte de, TMO stoklarındaki ürününün bu şekilde piyasaya arz edilmesi üretici açısından son derece önemlidir. Aksi bir durum yeni sezon öncesi yükselişte olan fındık fiyatının düşmesine ve piyasanın bozulmasına sebep olacaktır. Biz bu konuda sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize sonuna kadar güveniyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN