Ferrero Fındık 6. Kez İhracat Şampiyonu Oldu

Ferrero Fındık, Türkiye'de Fındık ve Mamulleri Sektöründe 6. Kez İhracat Şampiyonu Oldu

PAYLAŞ

Ferrero Fındık, Türkiye’de Fındık ve Mamulleri Sektöründe 6. Kez İhracat Şampiyonu Oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 29’uncusu düzenlenen ‘TİM Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, Ferrero Fındık art arda altıncı kez ‘Fındık ve Mamulleri Sektör Birincisi’ oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçısını, bu yıl 29’uncu kez düzenlediği ‘TİM Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde açıkladı. TİM Başkanı İsmail Gülle ev sahipliğinde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifiyle İstanbul’da düzenlenen törende Ferrero Fındık, 2016’dan bu yana her yıl olduğu gibi, bu yıl da Fındık ve Mamulleri sektöründe ihracat lideri olmanın gururunu yaşadı. Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsı Akın, birincilik ödülünü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı.

Ferrero Grubu’nun çikolatalı ürünlerinde kullanılmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki fabrikalarına tedarik sağlayan Ferrero Fındık’ın 2021’deki toplam ihracatı, bir önceki yıla göre yüzde 19,5 artış kaydederek 550 milyon doları aştı. Ferrero Fındık, Türkiye genel sıralamasında ise en çok ihracata imza atan 34’üncü şirket oldu.

2014 yılından bu yana Türkiye’deki faaliyetlerini sürdüren Ferrero Fındık, Türk fındık sektörünün uzun dönemli stratejik ortağı olarak, ‘herkes için değer yaratan bir fındık sektörü’ hedefiyle çalışıyor. 2012’den beri yürüttüğü Ferrero Değerli Tarım programı kapsamında; Türkiye’de fındık üreticilerinin gelişimine katkı sağlayan, işçi ve çocuk haklarına saygılı, onarıcı tarım uygulamaları ile desteklenen çevreci ve izlenebilir bir fındık sektörü için projeler hayata geçiriyor. Ferrero Fındık, Türkiye’de tedarik ettiği fındıkların 2023 yılına kadar bahçe düzeyinde tam izlenebilir olmasını taahhüt ediyor.

Türkiye’de fındık değer zincirinin modernizasyonu için de önemli yatırımlara imza atan Ferrero Fındık, bu kapsamda Düzce’deki fındık işleme fabrikasını yeniden inşa etme projesini hayata geçirdi. Yenilikçi sismik izolasyon teknolojisiyle inşa edilen yeni fabrika, deprem sonrası sürdürülebilirlik yönünden Türkiye’de ve dünyada örnek teşkil ediyor.

Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsı Akın ödülü değerlendirdiği konuşmasında, “Herkes için değer yaratan bir fındık sektörü oluşturma vizyonumuz doğrultusunda, paydaşlarımızın iş birliğiyle, tüm değer zinciri boyunca hedeflediğimiz mükemmelliğe ulaşmak üzere çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Bizi onurlandıran bu kıymetli ödülle birlikte, yüksek bir inanç ve motivasyonla, ülkemiz ekonomisine ve ihracatına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Ferrero Grubu Hakkında

1940’lı yıllarda İtalya’nın Piyemonte bölgesinde bir aile şirketi olarak kurulan Ferrero Grubu, NUTELLA®, Kinder Surprise® ve Ferrero Rocher® gibi ikonik markalarıyla gıda sektöründe

faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 39 bin çalışanı olan Ferrero Grubu, bünyesindeki 107 şirket ve 32 üretim tesisi ile 170’in üzerinde ülkede faaliyetlerini gerçekleştiriyor.

Ferrero Fındık, Ferrero’nun tüm fındık faaliyetlerini bünyesinde barındıran Ferrero Fındık Şirketi’nin bir parçası olarak faaliyet gösteriyor. Ferrero Fındık, binden fazla çalışanı ile kurulduğu 2014 yılından bu yana Türk fındık sektörü için uzun vadeli bir stratejik ortak ve işveren olarak değer yaratıyor. Daha fazla bilgi için: www.ferrero.com.tr

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN