Elektrik Kesintilerine Tepki

PAYLAŞ

Değerli basın mensupları…

Sözlerimin başında dün Suriye’nin kuzeyinde-İdlib’de rejim güçlerinin alçakça saldırısı sonucu şehit olan askerlerimize Yüce Allah’tan Rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Bizler Memur-Sen camiası olarak ordumuzun, güvenlik güçlerimizin ve devletimizin her zaman destekçisiyiz. Sınırlarımızın güvenliği ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için gerek sınır hattında, gerekse sınır ötesinde operasyonlarını yürüten şanlı Mehmetçiğimizin daima yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. 

Bugünkü basın açıklamamıza konu edindiğimiz ve Giresun halkımızın gündemini meşgul eden keyfi ve istişaresiz elektrik kesintileri ne yazık ki artık maksadını aşan bir hal almıştır. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi ve bölgemizdeki yüklenici firmanın hem kış aylarında hem de mesai saatleri içinde 4 gün süre ile planladığı elektrik kesintisini, kamuoyunu yeterince bilgilendirmeden ve paydaşlarla istişare etmeden ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı ile uygulanmasını Memur-Sen camiası olarak doğru bulmuyoruz.

Söz konusu elektrik kesintisinin uygulandığı 4 mahalle ve civar köylerle; Giresun Üniversitesi kampüsü, Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi, Mimar Sinan Anadolu Lisesi, Güre Ortaokulu, Güre Özel Eğitim Ortaokulu, Özel Eğitim İlkokulu, Yeşil Giresun MTAL, Atatürk MTAL,  19 Eylül İlkokulu olmak üzere birçok eğitim kurumları bulunmaktadır. Ayrıca kalabalık bir nüfusun yaşadığı ve şehrimizin eğitim üssü sayılabilecek bu bölgede yapılacak her hamlenin doğuracağı sonuçları iki kere düşünmek gerekir.

Bilindiği üzere ilimizde en soğuk geçen aylar ocak ve şubattır. Grip salgınlarının ve soğuk algınlıklarının sıkça görüldüğü bir kış mevsimi geçirmekteyiz. Doğalgaz ile ısınan bölgenin 4 gün sürecek elektrik kesintisinden nasıl olumsuz etkileneceği hepinizin malumudur. Bu durum başta öğrencilerimiz ve çocuklarımızın sağlığını olumsuz etkileyecektir. Yaşanan iş gücü kaybı ve okullarımızda eğitim öğretimin aksaması da işin tuzu biberi olacaktır.

Kıymetli basın mensupları…

Bu noktada şunu açıkça ifade etmeliyim ki; Memur-Sen bu ülkeye bir çivi çakanın her zaman yanında olmuştur. Yatırımların en büyük destekçisidir. Yeri geldiğinde ülkemizin refahı ve güvenliği için kendi öz haklarından vazgeçmiş ve bu tür yatırımları her zaman desteklemiştir. Bizim gayemiz bağcı dövmek değil, üzüm yemektir. Bu çalışmaların daha sıcak olan nisan ayı gibi yapılmasının doğru olacağı kanaatindeyiz.

Giresun halkının huzuru bizim için vazgeçilmezdir. Bu anlamda Memur-Sen olarak toplumun genelini ilgilendiren konularda bireysel kararlarla değil, istişare ile yol almamız çok daha sağlıklı olacaktır. Bundan sonraki süreçte ilgililerin gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyor, katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.

 

 

                                                                                          Muhammet SARI

Memur Sen Konfederasyonu Giresun İl Başkanlığı

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN