Doğankent'te Muhtarlarla Toplantı

Vali Harun Sarıfakıoğulları, Doğankent ilçesinde mahalle ve köy muhtarları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

 Vali  Harun Sarıfakıoğulları, Doğankent ilçesinde mahalle ve köy muhtarları ile bir toplantı gerçekleştirdi.
 
İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu’nun imzasıyla 81 İl Valiliğine gönderilen genelge gereğince ilçe ziyaretlerinde bulunarak muhtarlarla bir araya gelmeye devam eden Vali Sarıfakıoğulları, 10 Nisan Salı günü saat 14:00’de Doğankentli muhtarlarla bir araya geldi.
 
Doğankent Veysi Akın Koloğlu Meslek Yüksek Okulu Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Sarıfakıoğulları, bugünün 10 Nisan Polis Günü olduğunu hatırlatarak, “Bugün 10 Nisan Polis Günü. Bütün emniyet görevlilerimizin gününü tekrardan  tebrik ediyorum. Gece gündüz demeden toplumun, memleketin huzuru, güvenliği için cansiperane çalışan bütün emniyet güçlerimizin gününü tebrik ediyor, onlara muvaffakiyetler diliyorum. Gerçekten çok önemli bir görev yapıyorlar. Asayiş, hava su gibi belki varlığında çok hissetmiyoruz ama bütün toplum nizamını çok derinden etkiliyor. Bu sebeple asayişimizin, güvenliğimizin temini konusunda, canla başla çalışan arkadaşlarımızın günlerini yürekten tebrik ediyorum” dedi.
 
“Bugün Doğankent’te sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluyum.” şeklinde konuşmasına devam eden Vali Sarıfakıoğulları, “Daha öncede ifade ettiğim gibi biz aslında kucaklaşmaya geldik. Vatandaşımızı dinlemek namına sizlerin yanına geldik. Göreve geldiğimizi ilk günden itibaren bütün kamu kurum ve kuruluş yetkililerimize de ilettik, vatandaşlarımızın ne sorunu sıkıntısı varsa dinlenecek, imkânlar ölçüsünde çözüm bulacağız. Bizim varlık sebebimiz bu. Burada birlik ve beraberlik çok önemli. Bir sorunumuzun sıkıntımızın varlığı iletildiği takdirde bunu çözmek için canla başla çalışmayı biz prensip edindik. Sorunu çözebilir ya da çözemeyiz. Ama emin olun ki o sorunu kendi sorunumuz, kendi derdimiz gibi bilir ve üzerine gideriz. Hepimiz Allah rızası için vatandaşımızın derdini sorununu çözmek için her türlü insiyatifi alan, her türlü riski alan insanlarız.
 
İlke olarak hiçbir şeyi bürokrasiye boğmak istemiyoruz. Olabildiğince her süreci gerekirse sözlü olarak takip edeceğiz. Yine vatandaşımız dilekçe hakkını usulüne göre kullanacak. Ama biz o vatandaşımızın o sıkıntısını bizzat takip edeceğiz. İlgili kamu kurum ve kuruluş kimse oraya hemen yönlendireceğiz, orada yapılan iş ve işlemi hemen başlatacağız ve sonucundan da vatandaşımıza hemen bilgi vereceğiz. Vatandaşımızın sıkıntısını kendi sıkıntımız bileceğiz.
Bir diğer değinmek istediğim konu da okuma yazma seferberliği. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri hanımefendinin başlattığı okuma yazma seferberliği konusunda talep olan her noktada kurs açıyoruz ve açacağız. Okuma yazma bilmeyenler okuma yazma öğrenmek, ellerine gazete, kitap aldıklarında okuyabilmek istiyor. Muhtarlardan isteğim, bu vatandaşlarımızı Milli Eğitim Müdürlüğümüzle buluşturalım. Eğer onlara okul müsait değilse gerekirse camilerimizde veya başka yerlerde mutlaka kurs açacağız. Cehaletle böyle savaşmak gerekir.
 
Muhtarlarımız din görevlilerimizle bir araya gelsinler. Sürekli görüşsünler. Eğer okul varsa köylerimizde veya mahallelerimizde mutlaka okul müdürlerini ziyaret edelim. Onların bir derdi sıkıntısı var mı soralım. Onlarda sizlerle çok daha sık sizlerle hasbihâl etmek istiyordur. Böylelikle köylerimizde de mahallelerimizde de birlik ve beraberliği pekiştirmiş oluruz” dedi.
 
Konuşmanın ardından toplantıya katılan muhtarlar, altyapı, yol, içme suyu, elektrik, asayiş, sağlık, eğitim, hayvancılık başta olmak üzere çeşitli sorun ve taleplerini Vali Sarıfakıoğulları’na ilettiler.
 
Toplantı sonrası Doğankent Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Sarıfakıoğulları, ilçenin sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında Doğankent Kaymakamı Burak Yılmaz’dan bilgi aldı. Ardından yapımı devam eden 240 kişilik öğrenci yurdu inşaatına geçen Vali Sarıfakıoğulları, yetkililerden bilgi alarak inşaattın son durumunu yerinde inceledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN