Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

PAYLAŞ

Giresun Valisi Enver Ünlü, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 94’üncü Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ünlü, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından biri olan, Türkiye’nin, denizlerinin millileştiği, kendi karasularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan ettiği 1 Temmuz 1926’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kanunlaşarak yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun yıl dönümü, her yıl ülkemizde ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ olarak kutlanmaktadır.

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin, kendi karasularında bağımsızlığını ilan etmesi ile limanlarımızda her türlü yük ve yolcu taşıma hakkı Türk Bayraklı gemilere ve Türk vatandaşlarına tanınmıştır.  Kabotaj Kanunu ülkemizin gelişme sürecinde önemli bir kazanım olarak tarihe geçerken günümüzde birçok alanda yerli ve milli gemilerimizle denizlerdeyiz.

Denizcilikte istediğimiz seviyelere ulaşmak temennisiyle, denizcilik sektörünün gelişmesinde emeği geçenler ile Giresunlu denizcilerimizin ve balıkçılarımızın ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ kutlu olsun.

Bu vesileyle; yaz mevsiminde olmamız ve deniz mevsiminin açılması nedeniyle, vatandaşlarımızın dalgalı ve olumsuz hava şartlarının olduğu zamanlarda, yasak alanlarda denize girmemeleri, yetkililer tarafından yapılan uyarılara ve uyarı levhalarına dikkat etmeleri ve boğulma riskine karşı kolayca yardım alınabilecek ve izin verilen alanlarda denize girmeye özen göstermeleri de halkımızdan özellikle istirhamımızdır.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN