Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresunlulara Seslendi

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Giresun Valiliği yanında, İnönü Caddesinde halka hitap etti.
 
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat Salı günü saat 14:30’da ilimize gelerek Giresunlularla buluştu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Valilik yanındaki miting alanına gelişinde; Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Vali Harun Sarıfakıoğulları, Milletvekilleri ve il protokolü karşıladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydanda toplanan yaklaşık 30 bine yakın Giresunluyu selamlayarak “Söyle bana uşağum, bu işler nasıl olacak? Giresun’un insanı adamın hası olur?” diye başladığı konuşmasında “Karadeniz uşağı sağlam olur, çelikten. Giresun’u görmeyen ne anlar güzellikten” diyerek Giresun ve Giresunlular hakkında övgü dolu bir konuşma gerçekleştirdi.
 
Erdoğan “Giresun, has uşaklar şehri Giresun. Güzeller güzeli Giresun. Mavi ile yeşil arasında bir inci gibi parlayan Giresun. Tarihi ile tabii güzelliğiyle bir tablo gibi Karadeniz’i selamlayan Giresun. Karadeniz’in hırçın dalgalarından İstiklal şarkıları besleyen Giresun. Pontus çetelerine Karadeniz’i dar eden Giresun. Bugün sizleri bir kez daha aşkla muhabbetle selamlıyorum. Alucra’yı, Bulancak’ı, Çamoluk’u, Çanakçı’yı, Dereli’yi, Doğankent’i selamlıyorum. Espiye’yi, Eynesil’i, Görele’yi, Güce’yi Keşap’ı, Piraziz’i, Şebinkarahisar’ı, Tirebolu’yu, Yağlıdere’yi selamlıyorum. Buradan Giresun’un tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki, köylerindeki, yaylalarındaki kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum.  Tam 11 ay sonra yeniden Giresun’da olmaktan, yeniden sizlerle kucaklaşmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Rabbim ömür verdikçe bizdeki Giresun sevdası, bizdeki Karadeniz sevdası bitmez. Bu can bu bedende durdukça bizdeki Türkiye sevdası bitmez. Bugün burada şu muhteşem katılım bambaşka. Bugün 26 bin Giresunlu kardeşimle bütünleştik, kucaklaştık” diyerek Giresun’a verdiği değeri ve önemi meydanda toplanan on binlerce kişiyle paylaştı.
 
Programın bitiminde Esin Kara adlı engelli vatandaşımızla cep telefonu ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kültür ve Turizm Bakanlığı Ahşap Kakma Sanatçısı Filiz Uzun tarafından Kur’an-ı Kerim’in ilk iki sayfasının yer aldığı Serlevha tekniği ile yapılmış ahşap kakma eser doğum günü hediyesi olarak verildi.
 
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Giresun’da halka hitap ettikten sonra Erzincan programına katılmak üzere karayolu ile Ordu-Giresun Havalimanına oradan da hava yolu ile Erzincan’a hareket etti.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN