CHP EKONOMİYİ MERCEK ALTINA ALDI

PAYLAŞ

CHP genel merkezi tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik buhranın küçük ve orta ölçekli işletmeler üzerindeki etkilerini araştırarak bir rapor hazırladı. 
Bu kapsamda TBMM Başkanlık divanı üyesi ve CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, beraberinde Antalya milletvekili Aydın Özer, Giresun il başkanı Fikri Bilge, merkez ilçe başkanı avukat Murat Bektaş ve kadın kolları başkanı Müberra Acartürk ile Kobi’leri ziyaret ederek, krizin etkilerini araştırdı. 
Öncelikle, Giresun Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen CHP heyeti, işletmelerin yaşadığı ekonomik zorluklar ve çözüm önerilerini dinledi. 
Tığlı ve beraberindekiler, daha sonra Giresun sanayi sitesinde bulunan KOBİ’lerin yetkilileri ile pandemi sürecinin ekonomiye etkilerini değerlendirdi. 
Söz konusunu ziyaretler hakkında genel merkeze sunulmak üzere hazırlanan raporda şu görüşlere yer verildi;
“Yapılan inceleme, araştırma ve görüşmelerden sonra Giresun esnafı Pandeminin ilk yasaklarıyla birlikte yani Mart sonundan itibaren sıkıntılı bir süreç yaşamıştır. Üretilen malların satılamaması ya da zamanında sevk edilememesi üreticiyi borç senetleriyle karşı karşıya bırakmıştır. Haziran ayı ile birlikte başlayan normalleşme esnafın elindeki ürünü satmasına, ticari ilişkilerine kaldığı yerden devam etmesine ve bir nebze de olsun nefes almasına neden olmuştur. Artan döviz hem maliyetlerde hem de borçların ödenmesinde sıkıntılar yaratmıştır. Esnaf salgın sürecinde hem ekonominin hem de sağlık sisteminin sınıfta kaldığını ve sadece yandaşın lehine işlediğini söyledi. Esnaf maaşını döviz cinsinden almasa bile öyle ya da böyle bir şekilde tüm esnaf ya üretim malzemeleri cinsinden ya da amortisman kaynaklı borçlarını ödemek için döviz cinsinden borçlanmıştır.
Ertelenen sigorta primlerinin hali hazırda ki sigorta primleriyle birlikte ödenecek olması esnafı zor durumda bırakacağı çok açıktır. Şu ana kadar bir şekilde yoluna devam eden esnaf, covid-19 nedeniyle zor geçeceği şimdiden belli olan kış mevsiminde devletten ciddi anlamda nakdi destek almazsa çoğu firma kapanacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN