Cengiz Saydere Basın Açıklaması Yayınladı

Giresun Şube Başkanı Birlik Sağlık Sen il Başkanı Cengiz Saydere Basın açıklaması  yayınladı

PAYLAŞ

Giresun Şube Başkanı Birlik Sağlık Sen il Başkanı Cengiz Saydere Basın açıklaması  yayınladı
 Merhaba Birlik Sağlık Sen Sağlık iş kolunda yetkili sendika genel başkanı semih durmuş seçileli yaklaşık iki yıl oldu. Hatırlarsanız seçim konuşmasında Bakanı odasında terleteceğim sözü vermişti. Hatta o zamanlarda bir çok sağlık haberi yapan Web sitelerinde Bırakın bakanı odasında  terletmeyi bakanla makamında görüşemediğinden alay konusu bile  yapılmıştı. Sayın başkan ne bakanın nede kendisi terlemediği gibi olan biz sağlık çalışanlarına olduğu her halükarda açıktır. Bu minvalde Uzun süredir millet olarak saygın bir meslek bildiğimiz  sağlık çalışanları her geçen gün kayıpları artmış itibarsızlaştırılmıştır. Son dönemlerde gazete haberlerinde asgari ücretle hemşire maaşı eşitlendi başlıkları işin ne derecede vahim olduğunu gözler önüne sermektedir.
Sağlık çalışanların sorunları bırakın çözülmeyi gün geçtikçe dahada artmaktadır. Birleşik Kamu Görevlileri Konfedarasyonu Ve Birlik Sağlık Sen  Giresun İl Başkanı Cengiz Saydere Son zamanlarda yapılan  çalışmalarda sağlık çalışanlarının % 90 nının  duygusal tükenme   % 72 sinin ise kişisel duyarsızlaşmayla karşı karşıya olduğu tutulan nöbet sayılarını fazlalığı nedeniyle aile birliklerinin bozulduğu özellikle boşanma oranlarını % 60 lara dayandığı çalışanların %35 in üzerinde maaşlarında icra takiplerinin olduğu da göz önüne alındığında işimizin çok da kolay olmadığı açıktır. 
Bu itibarla bu sorunların katlanarak çoğalacağı korkusundan da bizleri bu etkisiz sendikalara mahkum edenlere karşı kırmızı kart gösterme cüretinide gösterememekteyiz dedi 
Saydere Türk Sağlıksen İl Başkanını Sert bir şekilde eleitirdi. 
Etkisiz Sendikaların içerisinde elbette siyasallaşmış genel Başkanının daha hemşiresinin ne kadar ücret aldığını dahi bilmeyen Türk Sağlık Sende dahildir. Yine Geçtiğimiz günlerde Giresun Türk Sağlık Sen İl Başkanı  Sayın Ekiz Talihsiz Bir açıklama kendileri dışında kalan sendikaların amaçlarının hedeflerini bilinmediği vs dem vurularak Türk Sağlık Sen çatısı altında toplanmaya davet etmiştir.  Ekiz Sağlık çalışanlarının sorunlarından ve çözülemediğinden dem vurmuş ancak masada Genel Başkanınında olduğunu unutmuştur. Yine demokratik teammüllerle seçilmesi gereken yöneticilerin herkes tarafından açıkça bilinen bir siyasi partiden emir alarak atandıkları hatta ve hatta emirlere karşı gelinerek aday olduklarında da yine malum kişiler tarafından dövüldükleri herkesçe bilinmektedir. .  Hal böyle iken avrupalıların sarı sendika olarak nitelendirdiği hükümetle omuz omuza giden üyenin yanında yer alması gerekirken karşısında duran baskıcı  kuruş sendikacılarının siyasilerin emir erlerinini  başımızdan almadığımız müddetçe  biliniz ki bu sorunlar çözülemeyecek olup dahada katlanacaktır.
Cengiz Saydere Tüm Sağlık Çalışanlarını Birlik Sağlık Sen Çatısı altında toplamaya davet etti. 
Kıymetli çalışma arkadaşlarımı bu girdaptan kurtulma adına dürüst ilkeli  siyasallaşmamış üye odaklı Güçlünün yanında değil haklının yanında olan vizyonu misyonu belli Hedefleri açık Birlik Sağlık Sendikası çatısı altında   güç birliğine davet eder saygılarımı sunarım.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN