Bulancak ve Tirebolu Kaymakamlarına Veda

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Mülkiye Müfettişi olarak atanan İlimiz Bulancak İlçe Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Tirebolu Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı'yla veda yemeğinde buluştu.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Mülkiye Müfettişi olarak atanan İlimiz Bulancak İlçe Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Tirebolu Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı’yla veda yemeğinde buluştu.
 
657 sayılı Kanunun 68/B ve 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince 1 inci derece kadrolu Mülkiye Müfettişliklerine atanan Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Tirebolu Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı onuruna Keşap Cinağa Restoranında verilen yemekte bir konuşma yapan Vali Harun Sarıfakıoğulları, kaymakamları kutlşayarak, “ Bugün çok değerli iki arkadaşımızı bir üst görev olan mülkiye müfettişliğine uğurlamak için buraya geldik. Öncelikle bu yeni vazifelerinin hem kendilerine hem ailelerine hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah en az kaymakamlıktaki kadar ütün gayret ve performans gösterecekler ve orada da çok başarılı olacaklar. Biz buna yürekten inanıyoruz ve kendilerini gerçekten çok seviyoruz. Bizim mesleğimizin doğasında bu var. Bütün Anadolu’yu evimizi yurdumuz bildik.  Ben çok değerli arkadaşlarımla ortak zaman dilimlerini de paylaştım. Özellikle Bulancak kaymakamımız Niyazi beyle 45 günlük bir periyotta bir aradaydık yurt dışında. Onun dışında dostluğumuz onun dışında da devam ediyor. İsmail beyi de her ne kadar burada tanıdıysak da güzel çalışmalarına tanıklık ettik. Ben ahalinin sesine kulak veren bir idareciyim. Her iki idarecimizi içinde vatandaşımızın çok olumlu, pozitif  notlar, kanaatlar verdiğini gördüm. Bundan da büyük bir memnuniyet ve mutluluk duyduğumu bu vazifenin bir üyesi, mülki idare amiri olarak bunu da gururla onurla ifade edebilirim. Bu açıdan kendilerine hem ilimiz hem şahsım adına teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. İnşallah onları daha üst görevlerde de göreceğiz. Gönlümüzü beraber. Aynı gönül birliği içerisinde vazifeye çalışmaya devam edeceğiz. Ben yolları açık olsun diliyorum.  Hayırlı uğurlu olsun.”dedi.
 
 Meslekte yaklaşık 22. Yıl olduğunu belirten Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge de “ Meslekteki bu 22 yılımın yaklaşık 15 yılını kaymakam olarak tamamladım. Bize meslek büyüklerimiz yetiştirilme safhamızda hep mesleğin özü kaymakamlıktır diye söylerlerdi. Mülki idare amiri denildiğinde kaymakam gelir derlerdi. Gerçekten görev yaptığım süre boyunca kaymakamlığın ne kadar anlatıldığı gibi manevi haz hizmeti olduğunu, halka hizmetin hakka hizmet olduğunu, küçük dokunuşlarla iyi sonuçlar alabildiğimizi ve vatandaşın hayır dualarına mahzar olabildiğimizi gördük. Bunlar gerçekten insanın ruhunu okşayan şeyler. Övgülere mahzar olmak. Tabi yaz demedik kış demedik, yağmur demedik çamur demedik, hastalıktı bayram seyran demeden gocunmadan özveriyle çalıştık. Sayın Valimizle Emniyet Genel Müdürlüğünden ortak bir geçmişimiz var. Kendisi bir meslek büyüğüm olarak, abim olarak hep gönlümdeki yeri ayrı olacaktır. Bulancak’ta görev yaptığım, beraber görev yaptığımız süre boyunca da bizlere verdiği destekten dolayı, teşvikten dolayı teşekkür ediyorum. Bu Cuma günü Allah nasip ederse ayrılacağım. Artık yine mülki idare amiri olarak farklı bir kulvarda memleketimize, devletimize, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Allah utandırmasın inşallah. Bu süre zarfında birlikte çalıştığımız tüm yöneticilerimize mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”dedi.
 
Tirebolu Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı da; “18 yıldır bu mesleğin içerisindeyim. Sayın valimizin maiyetinde çalışmanın onur ve gururunu yaşadım. Meslek hakikatten duayen bir meslek. Çünkü bu aziz millete hizmete hizmet etmenin şerefini ve onurunu Allah bize nasip etti. Mülki idare amirliğinin özünde kaymakamlık var. İcrai bir görev. Şimdi mülkiye müfettişliğine geçiyoruz. Vatandaşa hizmet noktasında kaymakamlıkla ölçülemez farklı bir meslek ama bizde bize verilen vazifeyi en iyi şekilde yapma gayreti içinde olacağız. Her şeyin hayırlısını diliyoruz. Bundan sonrada bizim için memleket için hayır olur. Hepinize saygılar sunuyorum.”diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Vali Sarıfakıoğulları, Mülkiye Müfettişliğine atanan Bulancak ve Tirebolu kaymakamlarına başarı belgesi ve plaket verdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN