Biz Tüm Canlılardan Sorumluyuz

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Keşap Belediyesi tarafından havaların soğuması ile birlikte yiyecek bulmakta güçlük yaşayan sokak hayvanlarına yem bırakılmaya devam ediyor.

Belediye başkanı Mehmet Emür, yaptığı açıklamada, belediye olarak daha önce kent genelinde sokak hayvanları için mama kapları dağıtımı yaptıklarını belirtti.

Yine belediye olarak sokaklarda hayvanların yaşama koşullarıyla ilgili de çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Emür, özellikle kış döneminin gelmesiyle birlikte bu yöndeki hizmetlere ağırlık verdiklerini aktardı.

Sokak hayvanları için bugünlerde yiyecek bulmalarını kolaylaştırma adına yem bıraktıklarını söyleyen Emür,”Sokak hayvanları korumaya muhtaç. Onlara mutlaka sahip çıkmamız gerekiyor. Belediye olarak biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz. Kışın soğuk havalarda daha kolay yiyecek bulmaları için yem istasyonları oluşturduk. Ekiplerimiz hayvanlara yiyecek, barınak sağlıyorlar.” dedi.

Emür, sadece kentte değil ilçe genelindeki hayvanların korunması için ellerini taşın altına koyduklarını söyledi.

Gönüllü köyünde bir kedinin 4 gündür ağaçta mahsur kaldığı ihbarının gelmesi üzerine ekiplerin bölgeye gönderildiğini vurgulayarak,”Görevlilerimiz söz konusu bölgeye gittiklerinde köylüler tarafından kedi bulunduğu ağaçtan kurtarıldı. 4 günün ardından özgürlüğüne kavuşturuldu Masum canlının kurtarılmasını sağlayan Yılmaz, İshak ve Ömer Tosun’a belediyemiz adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN