Bin Dönüme 40 bin Fidan Kampanyası

Trabzon Ticaret Borsası'nın (TTB) fındıkta verim ve kaliteyi arttırma çalışmaları kapsamında bu yıl 'Bin dönüme 40 bin fidan' sloganı ile başlatılan kampanya da ilk fidan dikimini Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptı.

PAYLAŞ

Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB) fındıkta verim ve kaliteyi arttırma çalışmaları kapsamında bu yıl “Bin dönüme 40 bin fidan” sloganı ile başlatılan kampanya da ilk fidan dikimini Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptı.

 

Ortahisar Belediyesi, TTB ve Tarım-Orman İlçe Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde Akyazı Mahallesi’nde gerçekleştirilen dikim öncesi Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin, üreticilere dikim sistem ve teknikleri ile budama konusunda bilgiler verdi.

 

Daha sonra, “Böyle bir projeye protokol yaparak destek olmayı, dolayısıyla fındıkta üretimi arttırmayı çok önemsiyoruz. Bu yıl başladık, gelecek yıllarda da devam edeceğiz. Mevcut haliyle dönümde 100 kilogramın altında olan üretimi 200 kilogramın üzerine çıkarmış olacağız”  diyerek Ahmet Metin Genç, tek gövde sistemi ile ilk fidanı bahçeye dikti.

 

Etkinliğe TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Ortahisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Bayrak ile üreticiler katıldılar.

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN