Belediye Meclisi'nden Devlete Afet Teşekkürü

PAYLAŞ

Giresun Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısında partilerin Meclis Grup Başkanvekilleri yaşanan sel felaketiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

AK Parti adına açıklamayı okuyan Meclis Grup Başkanvekili Mete Bahadır Yılmaz şunları söyledi:

“İlimizde, 22 Ağustos 2020 Cumartesi gününün akşam saatlerinde başlayan yağışlar sonucu; Dereli, Doğankent, Espiye, Güce, Yağlıdere ve Giresun merkez ilçelerimiz ve köylerinde sel, su baskını, heyelan, toprak kayması gibi doğal afetler meydana gelmiştir.

Aşırı yağışlar neticesinde meydana gelen doğal afetlerde, maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve şehit olan askerlerimiz bulunmaktadır. Hayatını kaybedenlere yüce Mevla’mızdan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Ayrıca, afet bölgelerinde ulaşım, altyapı, elektrik ve içme suyu hizmetlerinde çok ağır hasarlar meydana gelmiştir. Çok sayıda işletme ve evde su baskını olayı yaşanmıştır. İlimizin yaşadığı bu ağır afet nedeniyle bizleri yalnız bırakmayan, destek ve yardımlarını esirgemeyen, yoğun programlarına rağmen ilimize teşrif ederek hasarın boyutlarını yerinde gören ve vatandaşlarımıza moral desteğinde bulunan başta; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a, afetin ilk gününden itibaren gece gündüz demeden koşturan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’ye, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli’ye, Milletvekillerimiz Sayın Cemal Öztürk, Sayın Sabri Öztürk ve Sayın Kadir Aydın’a, Sayın Valimiz Enver Ünlü’ye ve Vali yardımcılarımıza, Giresun Milletvekillerimize, tüm siyasi partilerin milletvekili ve temsilcilerine, kamu kurum ve kuruluşlarımızın Bakan yardımcısı, Genel müdür, personel ve yöneticilerine, afet olayının meydana geldiği andan itibaren bizlerle birlikte sürekli afet bölgesinde olan, yardım ve desteklerini esirgemeyen; Komşu il Valilerimize, Giresun Belediye Başkanımız Sayın Aytekin Şenlikoğlu’na ve personeline, bizleri bu günümüzde yalnız bırakmayan komşu Belediye Başkanlarımıza ve ekiplerine, Kaymakamlarımıza ve İlçe Belediye Başkanlarımıza; Siyasi Partilerimizin temsilcilerine, afetin başladığı andan itibaren sahada görev yapan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, gönüllü arama kurtarma ekiplerine tüm Giresunlu hemşerilerimiz adına teşekkür eder, en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Yüce Rabbim’den ülkemize bir daha böyle bir felaket yaşatmamasını dileriz.”

Yine grubu adına söz alan MHP Grup Başkanvekili Gökhan Bozalioğlu da yaşanan sel felaketinin ardından Devletin tüm imkanlarıyla bölgeye geldiğini belirterek: “Ne kadar güçlü ve büyük bir devlet olduğumuz bir kez daha ortaya çıktı. Göstermiş oldukları ilgi ve destekten dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza ve destek verip emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda afetten etkilenen bölgelerimizde normal hayata dönülecektir. Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın.  Afette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ailelerine ise sabırlar diliyorum” dedi.

CHP Grubu adına ise Grup Başkanvekili Ahmet Raif Yusufağaoğlu da söz alarak yaşanan afetin ardından devletin gereğini yaptığını ve göstermiş olduğu çabayı gördüklerini belirterek: “Ancak bu sel afetinin nedenlerinin iyi irdelenerek teşhisler konularak bir daha yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalıdır.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN