Başkan Bayram Güven Tazeledi

PAYLAŞ

Dernek lokalinde gerçekleşen olağan genel kurulda mevcut başkan Bekir Bayram, göreve yeniden seçilirken, Cavit Özdemir, İsmet Küçükbayrak, Namık Baltaoğlu ve Kamil İşcan yönetim kurulu üyeliklerine getirildiler.
Divan Başkanlığını Mustafa Öztürk' ün, katiplikleri de Enver Günaydın ve Ümit Canikoğlu' nun yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. 
Genel kurula Belediye Başkanı Şenlikoğlu' nu temsilen Başkan Yardımcısı Osman Öden, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON)  İl Başkanı Yener Türk ve İş İnsanı Savaş Bayburt konuk olarak katılırken, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Kenan Tatlı çelenk gönderdiler.
Genel kurulda bir konuşma yapan Başkan Bekir Bayram, günümüzde gazeteciliğin zaman zaman tehdit ve santaj aracı olarak kullanıldığını, bunun ortadan kaldırılması için tüm basın camiasına görev düştüğünü söyledi. İfade ve basın özgürlüğünün demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu belirten Bayram," Ne yazık ki Türkiye 'de demokratik yaşamın temel sorunu basın ve ifade özgürlüğünün gerçek anlamda olmamasıdır.Basınımızın özgür, objektif ve tarafsız çalışma olanağı bulabilmesi için ilk koşulun, gazetecilik mesleğini kimlerin yapabileceğini düzenleyen 'Gazetecilik Meslek Yasası' nın çıkartılması gerektiğini yıllardır dile getiriyoruz.Böyle bir yasa olmayınca isteyen herkes gazeteci kimliği adı altında boy göstermektedir." dedi.
" Gazetecilik mesleği basın kartı koşuluna bağlı olmadan yapılan ağır ve tehlikeli bir iş olarak kabul edilmeli" vurgusu yapan Bayram, sözlerini şöyle tamamladı:
" Gerçek gazetecilere basın kartı olsun olmasın  anayasal güvenlik hakkının sonucu olan fiili hizmet süresi zammı geri verilmelidir.
Konuşmama burada son verirken değerli konuklarımıza ve üyelerimiz olarak sizlere genel kurulumuza  katılımınız nedeniyle teşekkür ediyoruz." 
GESOB Başkanı Kara ve Belediye Başkan Yardımcısı Öden de, genel kurulda yaptıkları konuşmalarda, ilimizin kalkınması ve daha fazla hizmet alabilmesi için birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğine işaret ederek, bu konuda yerel basına büyük görevler düştüğüne vurgu yaptılar.Öden ve Kara, Başkan Bayram ve yönetimini tebrik ederek, başarı dileklerini ilettiler.
Katılımın yüksek olduğu genel kurulun sıcak ve samimi bir ortamda geçmesi dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN