Başkan Başer'den Arsa Satışı Açıklaması

PAYLAŞ

AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer, Giresun Belediyesi’nin arsa satışlarına eleştiri getiren CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş’a sert sözlerle cevap verdi.

CHP’nin geçmiş dönem Giresun Belediyesi’nde “Savurganlıktan başka hizmet üretmeyen” bir yönetim anlayışını benimsediklerini ifade eden Merkez İlçe Başkanı Başer, “10 yıl boyunca şehrimizde kayda değer hiçbir şey yapamayan, sağda solda boş şeylere harcamalar yapan, savurganlıktan öteye geçemeyen zihniyete karşı, çok şükür bugün belediyeyi bu makûs talihinden kurtarmış, şehrimize ve insanımıza hizmet eden, projelerini bir bir hayata geçiren bir anlayış var.” dedi.

Aksu Mahallesinde bahse geçen satışın Giresun Belediyesi’nin geleceğini düşünerek yapılacağını kaydeden Başer, “85 Milyon TL SGK borçlarına karşılık bu satış teklif edilecek. Bu borcun 60 Milyon TL’si ise bir önceki döneme ait. Yani Giresun Belediyesi, bu işlemi yaparak bir kamburu bir enkazı daha ortadan kaldırmış olacak. Bir önceki dönemin bu yığıntısı kalkmaz ise belediyenin en büyük gelir kaynağı olan İller Bankası’ndan gelen kaynak eksilecek. Böyle bir kesinti belediye bütçesini zora sokacaktır. Belediye Başkanımız Aytekin Şenlikoğlu yönetiminde Giresun Belediyesi, şehrimiz için hizmetlerini artırırken, vizyon projelerini hayata geçirirken aynı zamanda da hep bir enkaz kaldırma çabası içerisindedir.” diye konuştu.

“Giresun Belediyesi adım atsa önüne hep geçmiş dönemden gelen borçlar ortaya çıkıyor.” diyen Başer, “Dönüp bir geriye bakın, neleri yapmışsınız, neleri satmışsınız da ne almışsınız. Bu şehirde CHP Belediyesinden illallah geldi. Yaka silkti. Siz iki dönem boyunca 120’ye yakın arsa satışı gerçekleştirdiniz. 15 milyon TL kamulaştırma bedeli ödediniz. Satışı gerçekleşen bu arsaların bugünkü değeri 110 Milyon TL’ye yakın. Bu satışların en büyüğü ise o dönemde 8 Milyon TL’ye satılan eski Rus Pazarı arazisi. Madem o araziyi sattınız, şehrin göbeğinde 24 kata da ruhsat verdiniz, niye 60 metrelik itfaiye aracı alamadınız? Paranız mı yoktu? O zaman bu satışa niye izin verdiniz? 24 katlı binaya ruhsat verince itfaiye aracı almak mecburiyetinde kaldınız, siparişi verdiniz, ödemesi yine bu döneme kaldı. 8 Milyon TL’ye arazi sattınız, 5 Milyon TL’ye itfaiye aracı alındı. Ayrıca bu satışı yaptınız, öngörülü olup o gökdelenin bir köşesinden bir dükkân da belediyeye ayırsaydınız. Bugün o dükkânın değeri, arsa bedelinin değerinde olurdu ve kalıcı bir şey bırakırdınız. Bu arsa satışlarına karşılık bu şehirde çakılı çiviniz nerelerde var açıklayabiliyor musunuz? Belediyenin Makina İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü tesis arsasını satarak ödediğiniz personel maaşlarını da iyi biliyoruz. Bizi eleştireceğinize ilk olarak bir dönüp aynaya bakın. Siz bizi eleştirdiğiniz her fırsatta önce geçmişinize bakın. Giresun Belediyesi, şuan geleceğini düşünerek hareket ediyor, beli bükük kamburunu düzeltmek için çeşitli iş ve işlemlerde bulunuyor. Rakamlar ortada. Belediye, 2019-2022 yılları arasında 29,5 Milyon TL değerinde arsa satışı gerçekleştirmiş, 25 Milyon TL değerinde kamulaştırma yaparak mülkiyet kazanmış. Belediyeye ait önemli arsaların neredeyse birçoğunun üzerinde geçmiş dönemin SGK borçları nedeniyle hacizler var. Bu hacizlerin kalkması için çözüm yolları elbette aranmalıdır. Geçtiğimiz yıl Küçükköy Mahallesinde Aksu deresi kenarında TOKİ’den 60 bin metrekare arsa devir alınmıştı, geçtiğimiz günlerde ise Ülper’den 40 bin metrekare arsayı belediye devir aldı. Bu devirlerle belediyemiz büyük kazanımlar elde ediyor. 100 bin metre kare arsanın devir alınması belediye tarihinde görülmüş müdür, sormak gerekir. Belediye şuan şehrine arsa kazandıran bir Belediye halini almış durumda Siz bu şehre ne gibi kazanımlar sağladınız? Büyük bir kısmı sizin olan SGK borçlarına karşılık yapılacak bir satıştan size malzeme çıkmaz. Boşa kürek çekmeyin. Önce, kendi döneminizdeki satışlara bakın” ifadelerini kullandı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN