BAKANLIK TARAFINDAN ONAYLANDI

PAYLAŞ

Giresun Belediye Başkanı  Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatıyla Giresun Belediyesi Şehir Plancısı Hilal Karadeniz tarafından hazırlanan Teknopark İmar Planları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Giresun 2.OSB içerisinde yer alan girişimciler açısından bölgemizin yenilikçilik ve ARGE üzerine önemli bir merkezi haline gelmesi planlanan Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. ‘nin (Teknopark) idare binası ve kuluçka merkezi inşaatının yapımı için uzun çalışmalar sonucu hazırlanan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulan imar planları, Bakanlık tarafından incelenip onaylandı. Böylelikle süreci devam eden mimari projenin de tamamlanıp Bakanlığa sunulması ile idare binası ve kuluçka merkezi inşaatının ihalesi kısa sürede yapılmış olacak.

Üniversitede yapılan toplantıda ise kuruluş ortaklarına (Giresun Belediyesi, Giresun Üniversitesi, İl Özel İdaresi, TSO, Ticaret Borsası, KİB, Bulancak TSO, 2. OSB)  Teknopark’ın hayata geçtiği 2020 Mart ayından bugüne kadar geçen süreçte yapılanlar en ince detayına kadar anlatıldı.

TEKNOPARK’IN HEDEFİ

Teknoloji alanında akademisyenlere, girişimcilere, şirketlere ve çalışanlarına uluslararası düzeyde rekabet edebilir yaratıcılık, yenilikçilik (inovasyon) ve girişimcilik kültürünün gelişmesini sağlayacak üniversite sanayi iş birliği mekanizmaları ve kurumlarını barındıran profesyonel bir ortam sunmak. Girişimciliği teşvik ederek yeni şirketlerin kurulmasını ve mevcut şirketlerin yeniliğe dayalı olarak büyümesini sağlamaktır.

Giresun Teknopark genel olarak bilimsel bilgi temelinde üniversite sanayi iş birliğinin artırılarak çözüm bekleyen sorunların belirlenmesi, bu sorunlara bilimsel çözümlerin üretilmesi, böylece üretim kalitesinin ve kapasitesinin artırılması, ileri teknoloji ürünlerde dışa bağımlılığın azaltılması, katma değeri yüksek ürünlerin üretilerek ihracat rakamlarının yukarı çekilmesini ve girişimciliğin desteklenmesini ve gelişmesini hedeflemektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN