Bahçe Temizliği Yaparken Yangına Dikkat!

PAYLAŞ

Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamada; il ve ilçelerimizde bir hafta içerisinde, bahçe temizliği sırasında dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birçok kırsal yangın meydana geldiği belirtildi.


Sıcaklıkların mevsim normallerini üzerinde seyretmesi, nemin düşük olması, yağışların bir haftadan az sürmesi ve havaların kurak gitmesi nedeniyle bölgemiz kırsal yangınlar konusunda büyük risk oluşturmaktadır.

Son dört gün içeresinde, Giresun Orman Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluk sahasında dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle 63 kırsal yangın çıkmıştır.

Meydana gelen yangınların büyük çoğunluğunun yaşanan kuraklık nedeniyle bahçelerde yapılan bakımların ardından ortaya çıkan atıkların gerekli tedbirler alınmadan yakılması sonucu ortaya çıktığı anlaşılmaktadır.

Yangınların çıkmasını önleyici tedbir olarak vatandaşlarımızın yağmur ve karın yağmaya başlayacağı döneme kadar bahçe temizliği sonrası ortaya çıkan atıkları yakmamaları önem arz etmektedir.

Bu nedenle; vatandaşlarımızın bahçe temizliği yaparken özellikle mal ve can güvenliği konusunda oluşabilecek tehlikeleri de göz önünde bulundurarak, kırsal yangınların çıkmasına sebebiyet verecek eylemlerden kaçınmaları, bu tür olumsuzluklara sebebiyet veren kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağının bilinmesi önemle rica olunur.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN