Ankara'da Giresun Zirvesi

1 Nisan 2018 tarihinde yapılan seçimlerde belirlenen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni yönetimi, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'yi makamında ziyaret etti.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

1 Nisan 2018 tarihinde yapılan seçimlerde belirlenen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni yönetimi, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’yi makamında ziyaret etti.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şenel Anaforoğlu,Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve beraberindeki heyet, Bakan Canikli’ye ilin sorunları ve çözüm önerilerini ilettiler.
Ziyarette konuşan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Ordu-Giresun havalimanında görüş mesafesinden dolayı yağmurlu ve sisli havalarda inişlerin sorun olduğuna değindi ve Kıbrıs,İzmir, Antalya gibi direkt uçuşların tekrar başlatılmasını arzuladıklarını ifade etti.
Çakırmelikoğlu, ulaşımdan sanayi alanlarına kadar bir çok konuda bilgilendirmelerde bulunurken, Giresun Özel İdaresi’nin borç yükünden dolayı işdünyasının ciddi sıkıntı çektiğine değindi.
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,”Ülke olarak içerde dışarıda askeri ve ekonomik manada ciddi mücadeleler veriyoruz.Allaha şükür bu konularda önemli başarılara imza attık.Son dönemde ekonomi üzerine yapılan manipülasyonlar serbest piyasada fısıltı haline dönüştü,merak edilmesin bunlarla ilgili tekbirlerimiz mevcut.Ülkeye zarar verme yönlü bu tür hamleler ve art niyetli planlara asla müsaade etmeyeceğiz. Örneğin geçen yıl uygulanan beyaz eşya ve mobilyada yeniden bir KDV indiriminin devreye sokulması söz konusudur.”dedi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası seçiminin hayırlı olmasını ve yeni yönetime çalışmalarında başarılar dileyen Bakan Canikli; İl Özel İdaresi’nin borcu konusunda yakın zamanda bir miktar ödeme yapılacağını ve Güney Çevre Yolu,Dereli-Şebinkarahisar Pınarlar geçişi yapım ihalelerinin 2018 yılı içinde planlandığını müjdeledi.
Ayrıca Giresunspor konusunda geçmiş dönem desteklerinden dolayı işadamlarına teşekkür eden Bakan Canikli, yeni sezonda da Çotanaklara destek beklediklerini ifade ederken,bir ilin markalaşması ve gelişmesinde futbol kulüplerinin önemine değindi.
Giresunspor ‘un ilin ekonomik, sosyal ve psikolojik yapısına katkı sağladığını belirten Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu;” Giresunspor başta olmak üzere diğer branşlarda da son yıllarda tesisleşme ve kurumsallaşma açısından ciddi kazanımlar elde edildi.Giresunspor’un kayyumda kaldığı günleri unutmadık.Şuan sportif başarıda da yadsınamayacak bir pozitiflik söz konusu, bu noktada öncelikle sizlere ve ardından Kulüp yönetimine teşekkür ediyoruz.Hedeflerimize ise birliktelik içerisinde ulaşacağımıza inanıyoruz. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak dün olduğu gibi bugün ve yarında Giresunspor’un başarısı için desteklerimizin süreceğini ifade etmek isterim.”dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN