Aksu ve Batlama Vadisi Projesi

PAYLAŞ

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya ve Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş Belediyeyi ziyaret etti.

Ziyaret heyetinin Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ile yaptığı görüşmede entegre havza koruma ıslah projesi anlatıldı.

İlimizde yaşanan sel afeti sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda gündeme alınan entegre havza koruma ıslah projesi kapsamında Giresun birinci etap Aksu ve Batlama Vadisi projesi bu görüşmede tüm detaylarıyla birlikte konuşuldu.

Orman Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile yerel yönetimlerin çalışma ortağı olacağı proje büyük kazanımlar getiriyor. Eko-sistem açısından bir kalkınma, yaşam kalitesini yükseltme projesi olarak değerlendiriliyor.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte havzalar üzerinde bulunan derelerde kirlilik, evsel ve katı atık yönetiminde yetersizlik, bitkisel ve hayvansal üretimde azalma, doğa turizmi ve geleneksel turizmde planlama ve uygulama eksikliği, ormanlar başta olmak üzere doğal kaynakların kullanımda eksiklik, susuzluk, sel, heyelan ve taşkınlar, kırsal göç gibi problemler ortadan kaldırılacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN