Afet Bölgelerinde Aşure Dağıtımı

PAYLAŞ

Giresun Belediyesi ekipleri, Muharrem ayı nedeniyle afetten etkilenen bölgelerde aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

Ekipler; sel afetinin yaşandığı Dereli, Doğankent, Yağlıdere, Duroğlu, Çaldağ, Güce, Soğukpınar, Espiye, Ericek ve Üçtepeler’de oluşturulan aşure dağıtım noktalarında binlerce aileye aşure ikramında bulundu.

Yaralarını sarmaya çalışan yöre halkı aşure dağıtımından dolayı son derece memnun kalırken, bu ikramdan dolayı Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve ekibine teşekkür etti.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise aşurenin birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tat olduğunu belirterek: “Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Afetten etkilenen ilçe ve beldelerimizde vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunmak istedik. Vatandaşlarımıza aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istiyoruz. Cenab-ı haktan niyaz ediyoruz ki, bu aşure günleri İslam aleminin birliğine ve beraberliğine vesile olsun. Tüm halkımıza yeniden geçmiş olsun diyorum. Allah bir daha böyle afetler göstermesin.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN