AFAD Muhtarlar İle İşbirliği Protokolü Yaptı

PAYLAŞ

AFAD ile Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, mahalle ve köylerin afetlere daha hazır olması için işbirliği protokolü imzaladı. Protokol ile muhtarlar ve AFAD il müdürlükleri, afet risklerinin azaltılması, hazırlık ve gönüllülük gibi konularda karşılıklı yükümlülükler üstlendi. Böylece mahallelinin ve köylünün afet hazırlıklarına birebir dahil olmasının önü açıldı.

AFAD, sivil toplum ve kurumlarla yaptığı işbirliklerine bir yenisini ekledi. Mahalle ve köylerdeki kamu temsilcisi olan muhtarlarla önemli bir ortaklığa gitti. Yapılan protokol ile hem muhtarların afet bilinci eğitimlerine ve dokümanlarına hem de AFAD’ın mahallelilere ulaşması kolaylaştı. Yerel toplulukların afet risk azaltmaya, hazırlığa ve gönüllülüğe katılmasının yolu açıldı. 

Üstlenilen Yükümlülükler Önemli Fayda Sağlayacak

Protokole göre AFAD, muhtarlara afet bilinci eğitimleri verecek, farkındalık toplantıları düzenleyecek ve risk azaltma çalışmalarının mahalleli tarafından kabulüne çalışacak. Muhtarlar ise mahalleliyi AFAD Gönüllülüğüne teşvik edecek, yerel tehlikelerin tespitine öncülük edecek, mahallelinin çalışmalara katılımını sağlayacak.

Muhtarlıklar, Afete İlişkin Tüm Dokümanları İlk Elden Mahalleliye Ulaştıracak

Protokolün maddeleri arasında, mahallelinin ve köylünün afete ilişkin dokümanlara kolay ulaşmasını içeren kısımlar da yer alıyor. Buna göre muhtarlıklarda, afet sigortasına, bina risk tespitine ve AFAD’ın yayınlarına dair afişler, broşürler ve dokümanlar her daim bulunacak. Böylece köylü ve mahalleli, kafasındaki soru işaretlerine dair detaylı cevaplara muhtarlıklar aracılığıyla da ulaşabilecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN