549 Köyden, 542 Köyün Yolu Ulaşıma Açıldı

PAYLAŞ

Giresun’da hafta başı yağan kar nedeniyle ulaşıma kapanan 549 köy yolundan 542 köyün yolu açıldı. Dereli ilçesinde 4 ve Şebinkarahisar ilçesinde 3 köy yolu dışında ulaşıma kapalı köy yolu kalmadı.

İl Özel İdare ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda, karayolları yol ağında bulunan 49 köy ile Giresun İl Özel İdaresi yol ağına bağlı 500 köy yolunda mesai mefhumu gözetilmeksizin yapılan karla mücadele çalışmaları sonucunda 19 Şubat Cuma günü saat 14.00 itibariyle 542 köyün yolu ulaşıma açılırken, Dereli ilçesinde kapalı bulunan; Güdül, Konuklu, Tamdere ve Yüce köyü ile Şebinkarahisar ilçesinde kapalı bulunan; Gökçetaş, Sultankonağı ve Yeniyol köylerinin yolunu açmak için ekipler çalışmalarına devam ediyor.

Ulaşıma açılma çalışmaları devam eden 7 köyden Dereli ilçesine bağlı kapalı 4 köy yolunda 137 km., Şebinkarahisar ilçesine bağlı kapalı 3 köy yolunda 33 km. olmak üzere toplam 170 km tul kapalı yol bulunmaktadır.

Köy yollarının tamamının açıldığı ilçelerimizde mahalle yollarının da ulaşıma açılması için çalışmalara başlanmış olup karla mücadele kapsamında il genelinde İl Özel İdaresine bağlı; 26 greyder, 31 kanal kazıcı ve yükleyici, 4 kar bıçaklı kamyon olmak üzere toplam 61 ekip görev yapmaktadır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN