2018 Yılında Giresun Belediyesi

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Belediyesi 2018 yılında birçok yeni hizmeti yapmanın gururu ile 2019 yılına giriyor. Belediye Başkanı Kerim Kerim, 10 yılı birkaç cümle ile şöyle değerlendirdi;  “ 10 yıllık görev sürem içersinde, bize oy veren ve vermeyen, bu kentte yaşayan herkesin belediye başkanı olmak için çalıştık. Çocukları, gençleri, kadınları, işçiyi, memuru, ev kadınını, engelliyi, emekliyi, gaziyi, kısacası insanı düşündük. Bir insan olarak, hayvaları, can dostlarımızı, doğayı, tarihi koruduk. Beraber yaşadığımız bu kentte mutluluğu, acısı, sevinci, başarıyı, sıkıntıları paylaştık. Ne mutluyum ki Giresun’da yaşadığıma, ne mutluyum ki Giresun’a hizmet etme yetkisi aldığıma, ne mutluyum ki Giresunlu olduğuma. Bu kentte yaşayan herkese sevgilerimi sunuyorum. 2019 yılının umutların, mutlulukların, sevginin yılı olmasını diliyorum. “

“YIL İÇİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARINDAN BAZILARI”

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından; 2000 metre yol açma, 6000 metreküp yol betonlama, 40.000 ton asfalt, 500 metre menfez, 1000 metre perde duvar,7000 metreküp taş duvar, 1000 metre ferforje, 1000 metre merdiven ile 150.000 metrekare parke yol ve kaldırım yapımı gerçekleştirildi. Şehir merkezi ve diğer mahallelerde meydana gelen sorun ve sıkıntılar büyük ölçüde giderildi.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından; şehir genelinde yıl içinde 12.586 metre kanalizasyon ve yağmursuyu hattı ile 12.346 metre içme suyu hattı yapıldı. Ayrıca 2 adet terfi merkezi ve 2 adet içme suyu kuyusu faaliyete girdi. Kanal temizleme aracı ile de şehir genelinde bulunan ana kolektör hatlarının rutin temizlikleri tamamlandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından; şehir genelinde bulunan mevcut çocuk oyun parklarında ihtiyaçlar doğrultusunda yenilemeler yapıldı. Çalışmalar kapsamında 8 adet park yenilendi. Okulların çevre düzenleme çalışmalarına yardımcı olunup, çeşitli ihtiyaçları giderildi. Park, cadde, sokak ve yeşil alanlar olmak üzere 400 adet ağaç fidanı dikimi yapılırken, mevcut ağaçlarda da ihtiyaçlar doğrultusunda budama işlemleri gerçekleştirildi. Belediyemiz serasında 250.000 adet mevsimlik çiçek yetiştirilerek dikimleri yapıldı. Yakın zamanda hizmete açılacak olan 7 tane parkın yapımı ise devam ediyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından; 1.138.620 kg ambalaj atığı,32.800 Litre bitkisel atık yağ, 431 kg atık pil, 3.715.760 kg moloz, 446.630 kg tıbbi atık ve 42.121 ton çöp toplandı toplandı. 100 tane büyük, 100 tane küçük ve 5 adet şeffaf atık pil kutusu dağıtıldı. 60 adet tekstil atık kumbarası dağıtıldı. 15 adet atık su bağlantı izin belgesi verildi. Doğalgaz altyapısının tamamlandığı bölgelerde doğalgaza geçiş tebligatları ve ambalaj atığı tebligatı dağıtıldı. 250 adet galvanizli çöp konteynırı, 175 adet jaklı çöp konteynırı, 50 adet geri dönüşüm kumbarası, 200 adet çöp sepeti, 400 adet çöp sepeti iç kova ilavesi yapıldı.

Özel Kalem Müdürlüğü’ne bağlı Çözüm ve Koordinasyon Birimi tarafından; çeşitli sosyal faaliyetler yapıldı. 10 Kasım Atatürk’ü anma, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,  Anneler,  Sevgililer günü gibi özel günlerde düzenlenen etkinliklerin hazırlanması gibi çalışmalar yapıldı. Ayrıca Acil Ekip tarafından da 2285 metre yeni kaldırım, 1120 metre yol betonlama, 1200 metre demir korkuluk, 2985 metrekare parke, 350 metrekare duvar peyzajı, 16 farklı yerlerdeki merdivenin yapım ve onarımı gerçekleştirilirken, 11 okul,  4 cami ve 3 çeşmenin çevre düzenlemesi yapıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından; bünyesinde bulunan Halkla İlişkiler servisine gelen 864 dilekçenin kaydı alınarak ilgili birimlere havale edildi. Müdürlük tarafından önemli günler ve haftalarda çeşitli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Giresun 1.yemek yarışması ve 1.fotoğraf yarışması düzenlendi. 41. Uluslararası Giresun Aksu Festivali yapıldı. Ramazan ayında tarihi Taşbaşı Parkı’nda 32.386 kişiye iftar yemeği verildi. Atatürk Meydanı’nda Ramazan ayı boyunca etkinlikler ve fasıl dinletileri yapıldı. Sosyal Yardımlaşma Birimi tarafından 160 aileye maddi yardım, 739 aileye ekmek fişi yardımı yapıldı. Öğrenci Çamaşırhanesinde 231 öğrenciye hizmet verildi. Muhtarlık ve STK İşleri Şefliğine gelen 220 adet talep ulaştı. Gelen talepler ile ilgili gerekli değerlendirmeler yapıldı. Valilik tarafından düzenlenen vatandaşla buluşma toplantıları kapsamında ‘Mahalle Toplantıları’na katılım sağlanmış belediyemizi ilgilendiren konular ivedilikle ilgili birimlere sevk edilmiştir. Engelli Koordinasyon Birimi tarafından şehir genelinde bulunan engelli aracı park yerlerini gösteren çizgilerin ve engelli rampalarının yeniden düzenlenmesi sağlandı. Engelli vatandaşlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda tekerlekli sandalyeler verildi. Görme ve işitme engelli vatandaşlarımıza beyaz baston ve konuşan saat dağıtıldı. Engelli taşıma aracı ile engelli vatandaşlarımızın ulaşım ihtiyaçları giderildi. Atatürk Meydanı ve Gazi Caddesi üzerinde hizmet veren Engelli ve Yaşlı Taşıma aracı yaz aylarında aktif olarak hizmet vermeyi sürdürdü. Santral tarafından yıl içerisinde ortalama 65.000 çağrıya cevap verilip, 16.000 dış hatlara bağlantı yapıldı. Diğer kurumlardan gelen ortalama 500 ilan anons edildi.

Belediye Konservatuarı tarafından; yıl için de Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği konserleri düzenlendi. Konservatuar bünyesinde bulunan çocuklar tarafından Çocuk Korosu konseri yapıldı. Özel gün ve gecelerde Atatürk Meydanı’nda konservatuar öğretmenleri tarafından 4 farklı konser düzenlendi. Yaz kursları kapsamında Gitar, Bağlama ve Keman dersleri verildi. 2018-2019 eğitim öğretim yılı için 680 yeni öğrencinin kaydı yapılarak, konservatuar bünyesinde ders verilmeye başlandı.

Basın İletişim Bürosu tarafından; belediye faaliyetlerini duyurmak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla belediye sitesine 524 adet haber girişi yapıldı. Belediye hizmetleri, çalışmalar, düzenlenen etkinlik ve belediye başkanının katıldığı programlar takip edilerek, haber servisi yapıldı, fotoğraf ve video kayıtları alınıp arşivlendi. Tebrik kartı, billboard, afiş ve benzeri çalışmaların tasarımları yapıldı.  Belediyemiz ve Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun sosyal medya (Facebook, Twitter, İnstagram)  hesapları üzerinden toplam 4796 paylaşım yapıldı. Gazete ve dergilerde belediyemizle ilgili yıl içinde 13.256, internet sitelerinde 18.483 ve televizyonlarda 156 haber yayınlandığı tespit edildi. Giresun Belediye Dergisinin altıncı sayısı yayınlanıp, Giresun merkez ve ilçelerde dağıtıldı. Ayrıca il dışındaki Giresun derneklerine, belediye ve resmi kurumlara gönderildi. Gazete, dergi abonelikleri yapıldı. 2017 yılı için 10 bin adet takvim basımı yapıldı. Değişik konularda baskı makinası ile yaklaşık 30 bin baskı yapıldı.

Tiyatro Müdürlüğü tarafından; yıl içinde hazırladığı “Yedi Kocalı Hürmüz” ve “Safinaz’ın İzdivacı” isimli oyunlar ile sezonu açarak Belediye Şehir Tiyatrosu tiyatro severlerin karşısına çıktı. 4 farklı şehirde turneye giderek ilimizi tiyatro alanında temsil etti. 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü tören ve etkinlikler ile kutlandı. 2015 yılında kurulan ‘Oyunculuk Atölyesi’ grubunun faaliyetleri bu yılda devam etti. 01-15 Mayıs tarihleri arasında 24. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri yapıldı.

Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesi’nde 8. AB İnsan Hakları Fiml Festivali yapıldı. 13-16 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılan Film Festivalinde 21 film izleyicilere gösterildi.

Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından; vatandaşlarımıza daha iyi, hızlı ve güvenli hizmet verebilmek için kurum içindeki sunucu alt yapısı yenilenerek, daha güçlü hale getirildi. Teknik servis bölümünde kurum içindeki 260 bilgisayar ve 90 adet yazıcının bakımları yapılarak sorunları giderildi. Kaçak Su Şefliği tarafından aboneliği bulunmayan 773 ev ve işyerinin tespiti yapılıp, abonelik yapmaları sağlandı. Abone Kayıt Servisi tarafından 1750’si akıllı su sayacı olmak üzere toplamda 1815 yeni abonelik yapıldı. Su Kesme ve Bağlama Servisi tarafından ise borcunu zamanında ödememiş olan abonelere su kesim ihbarı dağıtılıp, gerekli işlemler yapıldı. 3300 adet sayaç damgadan sökülüp bakım ve tamiri yapılarak tekrardan takıldı.

Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından; yıl içinde 1250 cenaze nakil işlemi, 950 yıkama işlemi yapılmış olup, şehir mezarlığında 150 adet yeni mezar yeri kazandırıldı. 1400 takım mezar tahtası ve 950 adet kefen takımı cenazelerde ücretsiz temin edilmiştir. Vatandaşlarımıza acılı günlerinde destek olmak için ortalama 900 cenaze evine taziye çadırı ve ikramlar gece gündüz demeden gerçekleştirilmiştir. 68 adet sahipsiz mezar müdürlük tarafından yapılmıştır. Mezarlık içinde dini bayramlarda, Arefe ve Cuma günleri Kuran’ı Kerim dinletisi titizlikle devam etmektedir. Şehir mezarlığı ve 12 adet mahalle mezarlığının rutin temizlik ve bakım, onarım çalışmaları yapılmaktadır.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından; yıl içinde 550 adet yapı kullanma izin belgesi, 450 adet yapı ruhsatı, 513 adet imar durumu, 14350 adet gelen giden evrak kaydı ve 85 adet plan tadilatı yapıldı. KUDEB birimi tarafından ise kentimizin muhtelif yerlerinde sit alanı ve koruma alt bölgesinde bulunan bina ve arsaların koruma amaçlı imar planı hükümlerine uygun olarak genel kontrolü yapılarak, bu kapsamda yapı ruhsatı alan parsellerin de düzenli kontrolleri sağlandı. Kentimizin muhtelif yerlerinde asansörlerin kontrolleri yapılarak, bu kapsamda asansör ruhsatı verildi. Numarataj servisi tarafından yeni yapılan binaların ve yeni açılan işyerlerinin adres tespitleri yapılarak binalar cetveline işlendi. Pafta üzerinde yapılan numarataj çalışmaları bilgisayar ortamında saklanıp, paftada bulunan cadde ve sokak üzerindeki bina ve arsaların kapı numaraları da pafta üzerine işlendi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından; et kombinasında küçük ve büyükbaş hayvan olmak üzere toplamda 2426 adet kesim işlemi yapılarak 311.886 kg et elde edildi. Yaz ayı boyunca 3 adet Mistblower ilaçlama makinesi, 1 adet sıcak sisleme makinesi ile ilaçlama işlemi yapıldı. Yine sene boyunca larva mücadelesi ve fare mücadelesi mahallelerde periyodik olarak yapıldı. 558 köpeğin ve 113 kedinin tedavisi yapıldı. 98 kedi ve 260 köpek sahiplendirildi. 362 sokak kedisi ve köpeğine kuduz aşısı uygulanarak kuduz hastalığı ile etkin mücadele verildi. Yazlık ve kışlık alanları bulunan, 5 odadan oluşan 300 metre karelik toplu yaşam alanı ve 900 metre karelik bir alana kurulu, 6 bölümden oluşan toprak gezi alanı yapıldı. 60 adet kedi ve köpek evi gönüllü vatandaşımızdan protokol karşılığı dağıtıldı. 100 adet ahşap kuş yuvası ziyarete gelen okullara ve diğer ziyaretçilerimize dağıtıldı. Hayvanat bahçemizde toplamda 7 tür 30 memeli hayvan, 11 tür 60 kanatlı ve iki tür iki sürüngen hayvan olmak üzere toplamda 92 canlı türü bulunmaktadır.

Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından; yıl içinde 5682 hasta muayenesi yapıldı. Hastaların enjeksiyon, pansuman, serum takılması, tansiyon takipleri ve ateş ölçümleri hemşirelerimiz ve sağlık memurlarımız tarafından özenle yapılmıştır. Ayrıca 206 vatandaşımıza psikolojik danışmanlık ve terapi hizmeti verildi. İlaç almakta maddi anlamda sıkıntı yaşayan 400 vatandaşımıza ilaçları sağlandı. Şehir içme sularının rutin fiziksel ve kimyasal analizi yapıldı. Gezici Sağlık Otobüsü yaz mevsiminde şehrin muhtelif yerlerinde 380 vatandaşımıza sağlık hizmeti verdi. Kurum doktorumuz ve sağlık ekibimiz yaşlı ve engelli hastalara evlerinde muayene ve gerekli tetkikleri yaparak tedavilerine yardımcı oldu.

Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından; marangoz ve kaynak bölümlerinde 257 adet bank, 2 adet kamelya, 11 adet dolap, 10 adet piknik masası, 30 adet kedi ve köpek kulübesi, 100 adet kuş evi, 3 adet otobüs durağı ve 273 metre korkuluk imal edildi. Belediye bünyesinde kullanılan hizmet araç ve iş makinelerinin periyodik bakımları, dönemsel olarak yazlık ve kışlık bakımları, mekanik arızaları, elektrik arızaları, lastik tamiratları ve kaporta tamiratları yapılmıştır. 2018 yılı içerisinde mekanik, elektrik, kaporta, yağlama ve lastik bölümlerimize gelen hizmet araçları ve iş makinelerine yaklaşık 3000 adet bakım-onarım gerçekleştirilmiştir. Belediyemizin Amatör Spor Kulüplerine destek amaçlı vermiş olduğu yakıt miktarı ise 16.000 litre olarak tespit edilmiştir.

İtfaiye Müdürlüğü tarafından; 153 adet yangına müdahale, 147 yangın güvenliği eğitimi ve tatbikatı, 473 baca temizliği, 340 yeni iş yeri açılışı ve yangın güvenlik raporu, 264 yurt, pansiyon, otel, kreş, okul, fabrika denetimi yaptı. Su Altı ve Üstü Arama ve Kurtarma Ekibi 7 vakaya müdahale ederken ve 32 eğitim dalışı yaptı. 7566 ton içme suyu dağıtıldı. 93 su çekme işlemi yapıldı. 247 hayvan kurtarma, 255 kişi asansörden kurtarma ve 266 merdivenli araç ile çalışma gerçekleştirildi.

İktisat (Trafik) Müdürlüğü tarafından; (D-M-S-T) plakalı ticari araçların 228 tanesinin araç değişikliği, devir, zayi ve yeni ruhsat alımı nedeniyle işlemleri yapıldı. Okul ve yaya geçitlerine yol çizgileri çizilerek, uyarıcı levha ve kasisler yapıldı. İhtiyaç olan bölgelere tespit edilerek trafik delinatörü (plastik duba) monte edildi. Belediyemize ait 2 adet halk otobüsü yıl içinde kesintisiz hizmet verdi.

Zabıta Müdürlüğü tarafından; kabahatler kanununa göre 92 şahıs ve işyerine cezai işlem uygulandı.  Müdürlüğe gelen 610 dilekçe ve 1330 gelen evrak hakkında gerekli işlemler yapıldı. Ruhsatı olmayan yaklaşık 75 işyerine ruhsat almaları için tespit tutanağı tanzim edilip ruhsat almaları sağlandı.

Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından; yıl içinde mimari ve peyzaj olmak üzere 15 adet proje hazırlandı. Bu projelerin 3’ü yıl içinde uygulamaya konulmuş, 2 tanesinin ise ihalesi yapılmış olup, yer teslimi aşamasındadır. Yine Müdürlüğümüz içinde faaliyet gösteren Fon ve Hibe Bürosu tarafından 4 adet proje hazırlanmış olup, bu projelerden 1 tanesi gerçekleştirilmiştir.

Terminal Müdürlüğü tarafından; Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yıl içinde 23.500 aracın giriş ve çıkışları sağlanırken, buna bağlı olarak ta yaklaşık 300.000 yolcuya ev sahipliği yapıldı. Ayrıca terminal içerisinde bulunan danışma, güvenlik ve bebek bakım odaları yenilenerek daha verimli hale getirilmiştir.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından; İhale Şefliğince belediyemiz hizmet alımları için 58 ihalenin tüm hazırlıklarını yapıp, ihale sürecini ve sonuçlandırılmasını yürüttü.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından; Eğitim Şefliğince kurumumuz personellerine 18 defa mevzuat ve kişisel gelişim konulu hizmet içi eğitim programı düzenlenip, eğitim programlarında personelin ve birimlerin ihtiyaçları göz önünde bulunduruldu.

Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından; 487 meclis kararı, 3707 encümen kararı, 7266 gelen evrak, 7144 giden evrak ve 124 dilekçenin kaydı tutuldu. Evlendireme memurluğu tarafından 731 evlendirme işlemi yapıldı.

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından; yıl içinde vatandaşlardan gelen istek ve talepleri yerine getirmek amacıyla 207 sıhhi müessese, 47 gayrisıhhi müessese olmak üzere toplam 254 ruhsat verildi.

Hal Müdürlüğü tarafından; Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Haline 53.544.739 kg sebze ve meyve girişi sağlandı. Yıl içinde yapılan denetim ve kontrol uygulamaları sonucu birçok esnaf gezilmiş kayıp kaçağı önlemek için kayıt dışı mal getirilmesi önlenmiştir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN