20 Yatırımcı 214 Adet Proje

PAYLAŞ

Giresun Valisi  Enver Ünlü, 2020 Yılı 4’üncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında; kaymakamlar, belediye başkanları ve yatırımcı kuruluşların yöneticilerine hitaben yaptığı konuşmada; ‘’20 yatırımcı kuruluşumuzun programında 214 adet proje mevcuttur. Bu projelerden 27 adedi bitirilmiş, 115 adedi ise devam etmektedir. 57 adet proje ihale aşamasında olup, 15 adet projeye ise çeşitli nedenlerle başlanılamamıştır.

        Programdaki 214 projenin 89 adedi tarım, 31 adedi enerji, 21 adedi ulaştırma, 19 adedi eğitim, 11 adedi sağlık, 11 adedi ormancılık, 5 adedi spor, 3 adedi kadastro ve 24 adedi de diğer kamu hizmetleri sektörlerine aittir.

        İlimiz genelinde 2020 yatırım yılının 4. toplantısı itibariyle, 2020 yılına ait 429 Milyon 333 Bin 734 TL ödeneğin 335 Milyon 739 Bin 664 TL’si harcanmıştır.

        Biliyorsunuz 22 Ağustos gecesi malumunuz olduğu üzere ilimizde büyük bir afet yaşandı. Bu afette mesai mefhumu gözetmeksizin, çağrı gözetmeksizin görev alan, göreve koşan başta bölge müdürlerimiz olmak üzere il müdürlüklerimize, ilçelerde koordinasyonu sağlayan kaymakamlarımız olmak üzere burada bulunan herkese ve sizlerin şahsında değerli personellerimize de teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Allah bir daha böyle bir afeti ne bize ne başka illerimize ne de ülkemize yaşatmasın.

     Buradan önemli dersler çıkartıyoruz. Bundan sonra inşallah bu hataları tekrar yapmayacağız, tekrarlamayacağız. ‘50 senede 100 senede bir gelen yağmur için bu kadar büyük dere yatağı bırakılır mı? Bu kadar tedbir alınır mı?’ Demeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda, Sayın bakanlarımızın talimatları doğrultusunda hep beraber aldığımız tedbirleri titizlikle uygulamaya koyacağız. Kesinlikle bunlardan taviz vermemeye kararlı olduğumuzu bütün kamuoyuna da ilan ettik. Bu konuda da kararlılığımız devam ediyor.

          Lütfen bu konularda hassasiyet gösterelim ve önceliğin insanlarımızın can güvenliğinin temini olduğunu unutmayalım. Sizler de inanıyorum ki bu kararlılığı devam ettireceksiniz. Herkes kendi konuları ile ilgili sahada ve masada her türlü tedbiri alır ve bunları titizlikle alınan prensip kararları doğrultusunda uygularsa bundan sonra inşallah bu tür afetleri tekrar yaşamayız diye ümit ediyorum.

        Tekrar başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanlarımız olmak üzere herkesten ilimize gösterdikleri bu yakın ilgiden dolayı da başta Zatı-Devletleri olmak üzere hepsine teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN