'18 Mart'tan 15 Temmuz'a İstiklal Mücadelemiz' Konulu Konferans

PAYLAŞ

Giresun Valisi Enver Ünlü, “”15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri kapsamında, Giresun Valiliği  ile Giresun Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “18 Mart'tan 15 Temmuz'a İstiklal Mücadelemiz” konulu bir konferansa katıldı.

Giresun Atatürk Meydanında, 15 Temmuz Çarşamba günü saat 17.30'da, düzenlenen konferansa, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Bayram'ın konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasına Mehmet Akif Ersoy’un “Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar; Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?” dizeleriyle başlayan Bayram, 18 Mart’tan 15 Temmuz’a gelinen süreçle ilgili oldukça önemle tespitlerde bulunarak “15 Temmuz hain kalkışması ne yazık ki bir istismar hareketidir. O gece vatandaşımızın ortaya koyduğu duruş ve kararlılık bize tarih kitaplarında, edebiyat kitaplarında yazan kahramanlıklarımızın hikâye olmadığını göstermiştir. 15 Temmuz’a kadar bunları kitaplardan okuyorduk. O gece bunların yaşanan olaylar olduğunu gördük.” ifadelerini kullandı.

Katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenen konferansa; Vali Enver Ünlü, Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, il protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN