15 Temmuz Programı Belli Oldu

PAYLAŞ


Giresun’da düzenlenecek “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlik programı belli oldu.


etkinlik programı ile ilgili Giresun Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde;

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, kahraman milletimizin cesareti, onurlu direnişi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliği sayesinde bertaraf edilmiştir.

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz günü 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda 25.10.2016 tarihinde yapılan değişiklikle “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak ilan edilmiş olup, Aziz Milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun ve demokrasi zaferinin dördüncü yıl dönümü sebebiyle tüm yurtta şehitlerimizin yâd edilerek, gazilerimize minnet ve şükranlarımız sunulacaktır.

Demokrasimize kasteden bu ve benzeri darbe girişimlerine karşı toplumsal desteğin sürdürülebilir kılınması, ulusal/uluslararası kamuoyuna demokrasi zaferinin ve FETÖ yapılanmasının daha etkili anlatılması için 15 Temmuz günü çeşitli anma etkinlikleri düzenlenecektir.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında, İlimizde 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü düzenlenecek etkinlikler saat 12.00’da başlayıp, 16 Temmuz 2020 Perşembe sabah namazından önce okunacak sela ile bitirilecektir.

Demokrasi nöbeti uygulaması; şehit yakınlarımız, gazi ve gazi yakınlarımız ile sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerinin katılımıyla 50 kişilik gruplar halinde dönüşümlü olarak icra edilecektir.

15 Temmuz Çarşamba günü saat 20.00’den itibaren Atatürk Meydanı’nda icra edilecek programın açılışında, Belediye Bandosu eşliğinde okunacak olan İstiklal Marşımıza, Milli birliğimizi ve beraberliğimizi güçlü bir şekilde göstermek için tüm vatandaşlarımızın, balkonlarından ve camlarından eşlik etmesi de ayrı bir önem arz edecektir.

15 Temmuz Çarşamba günü düzenlenecek “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlik programı şöyle;

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN