1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

112 Başhekimi Dr. Mesut Özdemir 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “acil sağlık hizmetleri, vatandaşlarımıza herhangi bir acil hastalık veya yaralanma halinde, günün 24 saati ücretsiz olarak verilmektedir. Acil sağlık sisteminin güçlendirilmesi amacıyla 112 acil sağlık hizmetleri ülke geneline tüm kırsal bölgeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmıştır.

İlimizde mevcut 25 adet Acil Sağlık Hizmetleri 112 istasyonu, 42 adet ambulans ve toplam 300 personelimizle halkımıza kesintisiz hizmet verilmektedir. 2017 yılı içerisinde bu güne kadar 53.818 hastaya ekiplerimiz tarafından hizmet verilmiştir.

Ülkemiz başta depremler olmak üzere sel, toprak kayması, çığ düşmesi gibi doğal afetlere sıkça maruz kalmaktadır. Doğal afetlerin yanı sıra endüstriyel kazalar ve kitlesel olaylar ile acil hastalık ve yaralanma hallerinde hızlı ve etkin müdahale ile ölümlerin önlenmesi ve sakatlıkların azaltılması öncelikli hedeflerimizdendir.

Yaygın istasyon ağı ve profesyonel ekiplerle vakalara; kentlerde 10, kırsalda 30 dakikada ulaşma oranları yüzde 90'ın üzerine çıkarılarak gelişmiş ülkelerdeki ulaşma süreleri yakalanmıştır. Her türlü coğrafi ve iklim şartlarında hastalara ulaşabilmek amacıyla o şartlara uygun ambulanslar temin edilmiştir.

Ülkemizi, dünyaya örnek gösterilen bir düzeye ulaştıran hava ambulans hizmetleri ile uzak mesafeler kısalmış, organ nakli ve hızlı müdahale ile can kayıpları ve sakatlıkların önlenmesinde büyük aşama kaydedilmiştir” şeklinde konuştu.

Ayrıca çalışma arkadaşları için;  Tüm iklim koşullarında, doğal afetlerde, yer ve zaman mevhumu olmadan; ülkemizin ve milletimizin yanında ve hizmetinde olan, olay yerine ve hastalarımıza hızlı müdahale ile can kayıpları ve sakatlıkların önlenmesi için gece- gündüz demeden özveriyle görevlerini yapan değerli çalışma arkadaşlarımın “ 1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftasını ”saygı ve sevgileri ilekutladığını ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan H. Arslantürk 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri haftası ile ilgili şu sözlere yer verdi; “zor şartlara rağmen görevlerini fedakârca yerine getiren Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarımızın, insanımıza vermiş oldukları bu kutsal hizmet her türlü takdirin üzerindedir. Çalışanlarımızın bu özel haftalarını kutlar kazasız, belasız, sağlıklı ve huzurlu görevler dilerim.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN