''Mahalli ve Yerel Basın Bizim İçin Çok Önemli''

Vali Harun Sarıfakıoğulları, Çalışan Gazeteciler Günü'nde, yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Vali  Harun Sarıfakıoğulları, Çalışan Gazeteciler Günü’nde, yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Giresun Valiliği tarafından verilen kahvaltıya; Vali Harun Sarıfakıoğulları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Muhammet Sevinç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Tekin ve Giresun Gazeteciler Cemiyeti Bekir Bayram ile İl Merkezi ve ilçelerde görev yapan 70 civarında basın mensubu katıldı.

VALİ SARIFAKIOĞULLARI “GAZETECİLER; HALKTAN GELEN TALEBİN SESİDİR.”

Kahvaltıda basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayan Vali Sarıfakıoğulları, yerel basının bu anlamda güçlenmesi gerektiğini ifade ederek: “Bugün her 10 Ocak’ta olduğu gibi sizlerle birlikte olmanın verdiği mutluluğu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum.  Gerçekten mahalli ve yerel basın bizim için çok önemli. Biz çalışmalarımıza yön verirken yerel basından istifade ediyoruz ve mahallinden gelen talepleri, çağrıları, yerelin sesini sizler vasıtasıyla öğreniyoruz. Bu konuda bize rehberlik ediyorsunuz. Yerel basın bu anlamda serpilmeli ve daha da fazla yere nüfuz etmeli diye düşünüyorum. İçinde bulunduğunuz sıkıntıları maalesef görüyorum, ona çare aramak için de arkadaşlarımızla çalışacağız, sizlerle beraber çalışacağız. Yerel basın ne kadar güçlü olursa vatandaşın sesinin de o kadar güçlü ve gür olacağını düşünüyorum. Tereddüt ettiğiniz konular varsa bunu basın müdürlüğümüz aracılığıyla,  ilgili kamu kurum ve kuruluşlar aracılığıyla ya da bizzat beni arayarak tereddütlerinizi giderebilirsiniz. Bu konuda hep açık olduk. Vatandaşa dönük bir yönetim tarzı izlemeye gayret ettik. Bundan sonrada böyle olacak. Bunu önemsiyoruz ve bu noktada sizlerden gelen talepleri sonuna kadar bizzat değerlendireceğimizi de bilmenizi arzu ederim. Tekrar gününüzü tebrik ediyor, hepinize sağlık, huzur, mutluluk diliyorum” dedi.

Vali Sarıfakıoğulları, yeni yılın Giresun için başarılı bir çalışma dönemi olmasını temenni ettiklerini ifade ederek konuşmasının devamında “İnşallah yeni yılda, yeni yatırımlar, yeni alt yapı çalışmaları söz konusu olacak. 2019 yılında yaklaşık 52 milyon liralık KÖYDES altyapı yatırımlarını gerçekleştirdik. Yine, İl Özel İdaresi vasıtasıyla 24 milyon liradan fazla alt yapı çalışması yaptık. 2019 yılı alt yapı çalışmaları anlamında verimli geçti. Temennim odur ki 2020 yılında da hep beraber daha çok çalışarak, daha verimli bir çalışma dönemi geçireceğimize inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde gazetecilerle bir araya gelen Vali Sarıfakıoğulları’na basına göstermiş olduğu ilgi nedeniyle teşekkür ederek; “Gazetecilik, evrensel normlar ışığında ve meslek ilkeleri doğrultusunda yapıldığı zaman anlam taşımaktadır. Meslek onurunun korunması, tabii bunun için öncelikle basın özgürlüğü anlamında, kişilik haklarına saygı duymak koşuluyla, hepimizin hedefidir. Türkiye’de yerel gazetenin birçok sorunu bulunmaktadır. Bunlardan biride tiraj sorunudur. Sayın Valimiz bu konuda gazete sahiplerine yardımcı olmaktadır. Sayın Valimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kahvaltı programı, basın mensuplarının Vali Sarıfakıoğulları’yla birlikte toplu olarak çektirdiği hatıra fotoğrafıyla sona erdi..

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN